Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949039    








Honlapkeszites

Mérleget vontak a helyi politikusok

A Kanizsa Hetilap körkérdést intézett a választásokon résztvevõkhöz. A kérésre a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem válaszolt. Ezt a taktikát választotta a Marton István fémjelezte Kanizsáért Közéleti Egyesület is. Lelkük rajta! Mi úgy értelmezzük viselkedésüket, a választópolgár nem számít. Egyébként a kampányban is ezt képviselték. Információnk szerint egyikük viselkedését a nyomozó hatóságok is vizsgálják.


CÖNE

Kedves nagykanizsai választópolgárok! A Civil Összefogás Nagykanizsáért Egyesület jelöltjei ezúton köszönik meg az Önök 2010. október 3-ai választáson való részvételét. Köszönjük szándékaink támogatását, a változás melletti állásfoglalásukat, jelöltjeinkre leadott szavazataikat. Biztatásukért, bizalmukért hálásak vagyunk. Munkánkat a hittel, reménnyel és a szeretet gyakorlásával, szorgalommal folytatjuk. Kérjük, továbbra is támogassanak bennünket, csatlakozzanak hozzánk!
Dr. Németh Györgyi

Fidesz-KDNP

A tavaszi országos választások után érezhetõ volt, hogy Nagykanizsán is lehetõsége van a pártnak a KDNP-vel szövetségben, többséget szerezni a képviselõtestületben. A kampányelemek és a kommunikáció is ezt az alapelvet hivatott kiszolgálni. A végeredmény azt igazolta, hogy helyes volt ez a törekvés. Nagykanizsán a választók többsége megértette, hogy a kormánnyal közösen, egy erõs és befolyásos polgármesterrel és közgyûlési többséggel lehet csak a feladatokat végrehajtani.
Sokszor és hangsúlyosan kellett elmondani, hogy hatalmas a tét és hosszú évekre meghatározhatja Nagykanizsa fejlõdésének helyes irányát, egy egységes és határozott önkormányzat felállása a városban.
A kampány negatív, sokszor embertelenül durva hangnemét és annak résztvevõit nem kívánjuk minõsíteni, helyette had köszönjük meg minden ránk szavazónak, hogy pontosan azt tették, ami a város érdekében a legcélszerûbb, Cseresnyés Pétert polgármesternek és mellette tíz FIDESZ-KDNP jelöltet képviselõnek megválasztottak.
Köszönjük a segítõinknek, köszönjük a szimpatizánsainknak és minden szavazónknak, hogy ránk bízták a város irányítását. Ígérjük, hogy ezzel a bizalommal úgy fogunk élni, hogy Nagykanizsa minden lakosa elõtt tisztán és világosan megjelenjen az a szándék, hogy velük együtt és értük kívánunk dolgozni. Nyugodt és átgondolt döntésekkel, átlátható és követhetõ városirányításra törekszünk. Nyílt és õszinte gondolatok, ésszerû és célszerû határozatok lehetnek csak hatékonyak minden megoldandó feladat végrehajtása során. Nagykanizsa lakosai számára nyitott könyv lesz Cseresnyés Péter és a FIDESZ-KDNP farakció tevékenysége, mert meggyõzõdésünk, hogy az õ segítségük nélkül nem lehet eredményesen Nagykanizsa városát szolgálni.
Fidesz Frakció

MSZP

Tisztelt Nagykanizsaiak!
Az MSZP nagykanizsai szervezete nevében szeretném megköszönni polgármester jelöltünkre és jelöltjeinkre leadott szavazatokat. Az eredményeknek, bevallom õszintén, nem tudunk örülni, de gondolom ezt a szavazóink is átérzik. Sokan mondták az elmúlt napokban, hogy nem ezt az eredményt várták, de a beszélgetések során kiderült, hogy szavazni nem mentek el, mert elegük lett az elmúlt négy év folyamatos és látványos veszekedéseibõl, és talán ezért is volt 11 %-kal kisebb a részvétel az országos átlaghoz képest.
A demokrácia pedig ilyen, mikor lehetõség van a vélemény-nyilvánításra, akkor élni kell vele, mert így fordulhat elõ, hogy a szavazatra jogosultak 14%-val el lehet nyerni a polgármesteri széket.
Tudom, hogy megint valamilyen forradalmat fogunk majd a Fidesz kommunikációjában hallani, de emlékeztetni szeretném õket, hogy tavaszszal a rájuk leadott szavazatok száma közel annyi volt, mint amennyit 2006-ban az MSZP kapott országosan.
A kommunikáción sok múlik, tudják félig üres a pohár, vagy félig tele van. Az eredmény bárhogy magyarázzuk, ugyan az.
A nyerteseknek nem lesz könnyû dolguk, de legalább elmondható, hogy az elmúlt négy év megemelkedett adósságát és elhibázott döntéseit saját maguknak kell rendbehozni, a kényelmes közgyûlési többséggel.
Most már nem lehet másban keresni a hibát, és nem lehet magyarázkodni.
Nagykanizsa nehéz helyzetben van, és nem lesz könnyû az elõttünk álló út sem. Sajnos a Fidesz képviselõi között nem található gazdasági, pénzügyi szakember, aki már tudott volna az életbõl jó tapasztalatokat összeszedni. Egy befektetõvel való tárgyalásnál nagyon fontos a tapasztalat és a gazdasági életben szerzett tudás. A döntések meghozatalánál pedig ezek a kérdések még jobban felerõsödnek.
A most megalakuló közgyûlés munkájáról, hogy milyen eredményes vagy eredménytelen, majd négy év múlva lehet véleményt alkotni, de Nagykanizsa érdekében és mindannyiunk érdekében csak azt tudom kívánni, hogy eredményes legyen, és ezen eredményes munkához szeretnék, mint a most alakuló Zala megyei közgyûlés tagjaként segítséget nyújtani.
Lelkó Tamás MSZP kampányfõnök

Dr. Károlyi Attila: lokálpatrióta ellenzék

Dr. Károlyi Attila lapunknak eljuttatott közleménye szerint az MSZP képviselõi követni fogják a polgármester jelölti programjában foglaltakat. Nem kötözködõ, hanem együttmûködõ ellenzékként kívánják szolgálni a várost. Hangsúlyozta, pártpolitikát félretéve, a lokálpatriotizmus a vezérelvük. Úgy véli, körzete azzal, hogy Kovács János nyert, jól járt. Dr. Károlyi hangsúlyozta, továbbra is szívügyének tekinti az ott mûködõ intézmények sorsát, ez alapján úgy látja, a körzet érdekeit érvényesíteni tudó képviselõk száma kettõre nõtt.

MSZDP

Mint az MSZDP megyei elnöke, és az MSZP-MSZDP választási szövetség egyik jelöltje, ezúton köszönöm meg minden támogatónknak a segítségét, szavazatát. Az MSZDP nevében gratulálok valamennyi megválasztott képviselõnek, a FIDESZ-KDNP önkormányzati többségnek. Nehéz feladatuk lesz!
Remélem, hogy az alakuló ülésen – a 2006-os évtõl eltérõen – a polgármesternek, és az irányító többségnek most lesz tárgyalható, széles közmegegyezésen alapuló, elfogadható programja. Munkájukat könynyíti, hogy vélhetõen rendelkeznek a program elõkészítéséhez szükséges kormányzati információkkal.
Remélem, az elkövetkezõ hónapok közgyûlési közvetítésein a kampányuk során hangoztatott nyugodt, higgadt, és átgondolt munkának leszünk szem és fültanúi.
Az elmúlt négyéves képviselõi tapasztalataim alapján a jövõ szép reményeit azonban beárnyékolja némi kétely. A nagy megújulási láz ellenére a frissen megválasztott képviselõtestület tagjainak 84%-a már ott ült az elõzõ testületben is. A névsort nézegetve, ugye kedves képviselõink bizakodhatunk abban, hogy harsány látványosságokért rajongó nagykanizsai ovisok reményei ellenére a cirkusz nem folytatódik.
Bogár Ferenc MSZDP megyei elnöke

Új Pólus

Az ÚJ PÓLUS Kulturális és Közéleti Egyesület nevében nagy tisztelettel köszönetet mondunk minden nagykanizsai támogatónknak, aki segítettek a kopogtatócédula gyûjtésében, segítettek a kampányban és azoknak, akik megtiszteltek bennünket a szavazataikkal.
Köszönetet mondunk minden jelölõ pártnak, szervezetnek és induló jelöltnek, hogy a választópolgárok akaratából, demokratikus módon, legitim választáson, legitim önkormányzati testület Nagykanizsán létrejöhetett.
Gratulálunk Cseresnyés Péternek a polgármesterré történõ megválasztásához és gratulálunk minden egyéni körzetben és kompenzációs listán bejutott képviselõnek.
A munkájukhoz sok sikert és esküjükhöz méltó demokratikus, civilizált és kulturált közéletet kívánunk.
Az ÚJ PÓLUS nevében:
Röst János  (korábbi alpolgármester, az elõzõ ciklus önkormányzati képviselõje)

Városvédõ Egyesület

A Nagykanizsai Városvédõ Egyesület elnöksége ezúton gratulál a helyi önkormányzati választáson meghatározó többséget szerzõ FIDESZ-KDNP választási szövetségnek és természetesen minden mandátumot szerzett önkormányzati képviselõnek.
Bízunk abban, hogy végre megteremthetõek a nyugodt, békés, alkotó jellegû városi közéletet mûködési keretei. Ehhez kívánunk Cseresnyés Péter polgármesternek és minden képviselõnek bölcsességet és céltudatos munkát, valamint erõt, egészséget.
Ugyanakkor továbbra is hangsúlyozzuk, hogy a következõ önkormányzati ciklus társadalmi-gazdasági programját – nyilvánvaló módon a többséget szerzett választási szövetség elõkészítése mellett - mûködõképesnek csak abban az esetben látjuk, ha a közéletben szerepet vállaló pártok, egyesületek, társadalmi szervezetek és a mögöttük álló lakosság közmegegyezésén alapul, ha azt elfogadják és támogatják. Meggyõzõdésünk, hogy a megválasztásra került új városi képviselõtestületnek erre vonatkozóan kezdettõl fogva nyitottnak, rugalmasnak és kompromiszszumképesnek kell lennie.
A Nagykanizsai Városvédõ Egyesület jelöltjei nevében is ezúton köszöni meg minden támogatónak, szimpatizánsnak segítõ közremûködését, és külön köszönetet mondanak mindazon állampolgároknak, akik jelöltjeikre adták voksukat.
Csalódottak vagyunk a rendkívül alacsony részvételi arány miatt, és természetesen azért, hogy a rendszerváltást követõ önkormányzati ciklusok során az egyesület elõször nem szerzett mandátumot. Ennek valószínûsíthetõ okát az elnökség rövidesen részletesen elemzi, értékeli és levonja a jövõre vonatkozó következtetéseit.
Cserti Tibor, az egyesület elnöke

Sajni József (10. vk. képviselõje)

Az önkormányzati választásnak – mint az eddigieknek is – vannak olyan jelzései, amit érdemes figyelembe venni Nagykanizsán is.
Az országgyûlési képviselõ választáson nyertes pártnak most is tömegvonzása volt, az ismert eredménnyel. A pártokkal és képviselõikkel Nagykanizsán is elégedetlenek távolmaradtak a voksolástól. Ugyanilyen okból rapid eljárással olyan civil szervezetek alakultak, melyek alternatívát kínáltak, a várható kevés sikerrel. A választók jelentõs száma nem a pártállást, hanem az emberi minõséget, az eddigi munkát, teljesítményt vette figyelembe. Nekik és az önzetlen segítõimnek megköszönöm magam is azt, hogy független jelöltként képviselõje lehetek a körzetemnek.
Hiszek abban, hogy a választók egyre nagyobb hányada fogja a pártlogó helyett mércének tekinteni a képviselõik valós értékét.
A közgyûlés összetételét elemezve abban bízom, hogy az érdemi munka, a köz szolgálata dominál az eddig tapasztaltak helyett.



2010-10-08 09:38:49


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül