Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949058    








Honlapkeszites

Házavató falunappal

Falunapot, szüreti felvonulást és Mindenki Háza újraszentelést is tartottak október 9-én Miklósfán. A nap bõvelkedett a jobbnál jobb programokban, így táncbemutatók, kézmûves foglalkozások és a bordalnokok elõadása szórakoztatta a miklósfaiakat.

Dömötörffy Sándor, a Miklósfai Mûvelõdési és Városszépítõ Egyesületének elnöke elmondta, húsz évvel ezelõtt társadalmi összefogással, a helyi vállalkozók és a városrész lakóinak közös segítségével sikerült megépíteni az intézményt, amely azóta is számos kulturális és közösségi rendezvény helyszíne.
- Annak idején csak az volt a cél a ház megépítésénél, hogy az épület ellássa funkcióját, a minõségi szempontok teljesen háttérbe szorultak. Ezt a hiányt pótoltuk a teljes felújítással, amely magába foglalja a parkosítást, külsõ-belsõ átfestést, a központi fûtés megoldását, presszó kialakítását, járólapozást, valamint az irodahelyiségek rendbetételét. Az önkormányzattól egymillió forintot kaptunk, ennek megközelítõleg a két és félszeresét kellett még ráfordítanunk a munkálatokra. Mûvelõdési házként is mûködik a Mindenki Háza, itt kapott helyet a Kertbarát Kör, Nyugdíjas Klub és az Ifjúsági Klub, valamint tervezzük egy Baba-Mama Klub megszervezését is. A tervezett dr. Szentendrey Edgár Valér-szobor felavatása sajnos elmarad a mai napon a szobrászmûvész betegsége miatt, november elsejére tervezzük az esemény pótlását.- foglalta össze Dömötörffy Sándor.


Lovak dobogása töltötte be Miklósfa utcáit, a szüreti felvonulás szekereinek utasai nem fukarkodtak a nótázással és a borosflaskát sem irigyelték senkitõl. A kocsma elõtt szállt le a kisbíró és harsogva tette közhírré a nap programjait, a vidám bevezetõ utáni mazsorett-bemutatót pedig sokan házaik ablakából nézték végig. Kis késéssel ugyan, de Bojtor Róbert miklósfai pap házszentelése után megkezdõdtek a falunapi programok. Felléptek a Dödölle Fesztivál 2010. évi kanizsai gyõztes bordalnokai, a surdi Szangria Tánccsoport, a Liszói Tánccsoport, este volt tombolasorsolás, és élõzenés bálon mulathatott a falu lakossága. Egész nap fonhattak, szõhettek, vagy épp hulladék anyagból játékokat készíthettek a kreatív tevékenységre vágyók, a kirakodó vásáron pedig foltvarró munkák és mázas edények közül lehetett válogatni.

Z.A.



2010-10-11 11:23:45


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül