Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949113    








Honlapkeszites

Könnyebb lesz a közlekedés a 76-os út Zala megyei szakaszán

A már folyó beruházások mellett újabb szakaszon korszerûsítik a 76-os fõutat. A fõút Zala megyei szakaszának felújítása várhatóan 2011 utolsó negyedévében készül el. A beruházás pénzügyi hátterének nagy részét az Európai Unió biztosítja. Több mint 26 kilométer hosszon korszerûsítik a 76. számú országos fõutat. A fõút érintett Zala megyei szakaszán 11,5 tonnás tengelyterhelésre erõsítik meg a burkolatot, a meglévõ útelemeket szabványosítják, korszerûsítik.

„A felújítás nyomán az útpálya alkalmassá válik a nagyobb tengelyterhelésû jármûvek közlekedésére, így sokkal biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés ezen az útszakaszon” – mondta Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztõ (NIF) Zrt. kommunikációs vezetõje.


A beruházás során új csomópontokat építenek, illetve a meglévõket felújítják, és több kilométeren kapaszkodósávokat is kialakítanak. Az érintett településeken forgalomcsillapító szigeteket hoznak létre. A tervek szerint a beruházás befejezése 2011. negyedik negyedévének végére várható.

A NIF Zrt. szabályszerû pályázaton választotta ki a kivitelezõ Colas Építõ Zrt.-t. A projekt a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával. A támogatás teljes összege csaknem bruttó 9,3 milliárd forint, ebbõl 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig uniós támogatás.

forrás: nif.hu



2010-10-14 08:56:49


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül