Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893056    








Honlapkeszites

Uniós támogatásból négycsillagos szállodává fejlesztették a zalakarosi Hotel Venust

Közel 145 millió forint uniós támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program „Magas kategóriájú szálláshelyek minõségi fejlesztése” pályázati felhívás keretében a Zala-Kraft Kereskedelmi Kft. A szálloda új részének, a Hotel Aphrodite-nak megnyitójára vasárnap került sor.

Zalakaroson a négycsillagos szállodák száma kevés, míg két-három csillagosból jóval több van. Így a háromcsillagos szállodák között sokkal nagyobb a konkurencia, és kihasználtságuk is jóval elmarad a négycsillagosokétól.
A Zala-Kraft Kft. már a Venus Hotel tervezésekor tudta, hogy távlati célként a szálloda négycsillagossá alakítását kell kitûzni. Az I., II. ütem, illetve az akadálymentesítés révén korszerû háromcsillagos szállodát alakítottak ki. Jelen fejlesztés a négy csillag megszerzésére irányult, ez a szálloda életének IV. üteme. A magasabb színvonal megfelelõ szálláshelyszámot igényel, ám a fejlesztést megelõzõen nem tudtak nagyobb csoportokat, sportcsapatokat fogadni. Mivel sikerült a mellettük lévõ telket megvenni, így egy újabb szárny építése is megtörtént a projekt során, mely az Aphrodite nevét kapta. 


Az új épületrész és létesítményei szervesen kapcsolódnak a régebbi épülethez. A beruházás legfontosabb elemei közé tartozik a wellness részleg kialakítása új úszómedence, élménymedence, csobbanómedence és gõzkabin révén; az étterem kibõvítése 100 új férõhellyel; 108 új ágy beszerzése, melyek egy lakosztályba és 29 szobába kerültek; 45 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs építése; konditerem, szolárium, orvosi szoba, fallabda- és tornaterem létesítése, új konferenciaterem és bár, valamint széfszoba és játszószoba kialakítása.
A medencetér és az étterem nyugati irányból lett hozzáépítve a régi épülethez, míg a férõhelybõvítés a déli oldalhoz kapcsolódik.
Az 550,5 millió forint összköltségû projekt célja a helyi igényeknek megfelelõ minõségi kapacitás-, illetve szolgáltatásbõvítés volt, ezáltal a hotel három csillagról négy csillagra fejlesztése. A beruházás révén 15 munkahelyeket teremtettek, többletbevételekhez juttatják Zalakarost, valamint a helyi vállalkozásokat.



2010-10-25 14:33:37


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül