Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948936    








Honlapkeszites

Múltjukról és mai életükrõl

„Tjedan Hrvata u Nadjkanizi”, vagyis ahogy a feliratból is kiderülhetett a rendezvény helyszínein, Horvát Hét volt Nagykanizsán, s az alatt a néhány nap alatt számos érdekes programmal gazdagodhattak nem csupán az anyanyelvûket és kultúrájukat ápolók, de a szimpla érdeklõdõk is.

A horvát kulturális esten például a Rozgonyi Óvoda horvát csoportja és a Kanizsai Horvát Tánccsoport tartott bemutatót, majd bemutatásra került a muramenti horvát tájszótár bemutatása is, melyet dr. Rácz Erika, a Murakeresztúri Általános Iskola pedagógusa prezentált.


Nem hiányozhatott a horvát nyelvû szentmise celebrálása sem, amit Blaz Horvat tartott, s közremûködött a Kanizsai Horvát Tamburazenekar a Kanizsai Horvát Kórussal a kórház-kápolnában.
A muramenti horvát motívumú hímzés, valamint bokréta-készítésre a horvát kisebbségi önkormányzatában került sor, de a horvát népi étkek kóstolása sem maradhatott ki a sorból, majd az eltelt napok összegzése után a Medgyaszay Házban szépszámú nézõközönség elõtt táncház zárta a kanizsai horvát napokat.
P.L.



2010-10-26 10:24:03


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül