Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948693    








Honlapkeszites

Újabb lépés a megszépülõ belváros felé

Nagykanizsa Megyei Jogú Város a funkcióbõvítõ városrehabilitáció elsõ ütemében a belváros komplex megújítását szeretné elérni a következõ években. Ehhez nélkülözhetetlen a forgalom csillapítása, a belváros közlekedésének átszervezése. Ezt követi a városközpont megújítása, melynek legfontosabb eleme az Erzsébet tér, mint történelmi városmag rekonstrukciója, közösségi és üzleti központi helyszín kialakítása.

A fejlesztések I. ütemében felújításra kerül az Erzsébet tér, a Huszti téren a jelzõlámpás forgalomirányítás helyett körforgalmat alakítanak ki. A Zrínyi utcát meghosszabbítják, továbbá elkészül a Zrínyi utca - Kórház utca - Teleki utca csomópont, valamint a Zrínyi utca és a Katona József utcai körforgalom. A fejlesztések fontos eleme a Zrínyi út - Teleki út összekötése. A munkálatokat a kivitelezési szerzõdés szerint a jövõ év közepéig fejezi be a közbeszerzési eljárás során nyertes konzorcium. A Zrínyi út és a Kórház út összekötésében októbertõl folyik a hiányzó útterület földfeltöltése és a kerítések áthelyezése.


A munkálatok miatt a tehergépkocsi forgalom megnõhet, ami fennakadásokat okozhat. A városrehabilitációban a Zrínyi utca jelentõs funkciót kap, mert a csökkentett forgalmú belváros kialakítása után a Zrínyi utca lesz a város Ny-K-i irányú forgalom-levezetésének egyik eleme.
B.E.



2010-11-02 12:50:14


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül