Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893482    








Honlapkeszites

November 12-én adják át az Inkubátorházat

Az átadás elõtt álló Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ tevékenységével, valamint a bérleti lehetõségekkel ismerkedhettek meg az érdeklõdõk. A vállalkozói fórumon lehetõség volt kérdések felvetésére és véleménynyilvánításra is.

Kámán László vezérigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, a tervek szerint november tizenkettedikén nyitja meg kapuit az Inkubátorház, ahol tizenöt vállalkozás fog mûködni. Mihovics László projektmenedzser röviden ismertette a régi laktanya-épületbõl átalakított Inkubátorház „történetét”. 2009 júliusától kezdõdtek meg a létesítmény megvalósításának elsõ lépései, és mostanra elmondhatják, hogy szinte teljesen kész van. Elõadásában dióhéjban összefoglalta a munkálatok szakaszait, az épület paramétereit, valamint az alap-és az emelt szintû szolgáltatásokat és a bérlési lehetõségeket.


Az összefoglalót követõen észrevételeiket oszthatták meg a jelen lévõk, így felvetõdött a kérdés, miszerint mibe került a kanizsai adófizetõknek az Inkubátorház létrehozása. Mihovics Zoltán elmondta, hogy hetvenöt százalékos volt a projekt Európai Uniós és állami támogatottsága, a fennmaradó huszonöt százalék hárult a lakosságra. A vállalkozók közül volt, aki szerint már jóval elõbb meg kellett volna valósítani a projektet, valamint az információszerzés érdekében többen is megjelenhettek volna a fórumon, összességében azonban gratuláltak a megvalósítás sikeréhez. A találkozó befejezéseképpen a vállalkozók körbejárhatták és megtekinthették a kész Inkubátorházat.
Z.A.



2010-11-03 14:15:07


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül