Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893176    








Honlapkeszites

Inkubátorház a vállalkozások fejlõdéséért

Ünnepélyes keretek között adták át a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs központot az Ipari Parkban. A munka már négy éve megkezdõdött, jelenleg pedig tizenöt vállalkozás költözik be a felújított épületbe.

Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy megnyithatja kapuit az Inkubátorház. Megköszönte a pályázatírók, a kivitelezõk és a vállalkozók segítõ tevékenységét és reméli, minél sikeresebbek lesznek az itt tevékenykedõ vállalkozások. A szalag átvágásának ünnepélyes perceit követõen a vendégeket az épület emeletére invitálták, ahol Tóth Gábor programvégrehajtási igazgató ismertette a projekt legfontosabb mozzanatait.


Elmondta, az Inkubátorház megvalósítóinak reményei szerint a beköltözõ vállalkozások minél több munkahelyet tudnak majd teremteni a városban. Annus István, a székesfehérvári Inkubátorház vezetõje, a Vállalkozói Központ Közalapítvány igazgatója hozzátette, egyfajta pozitív értelemben vett irigységet érez, látva a szépen felújított volt legénységi épületet. Városában sok idõbe telt, amíg az emberekben tudatosodott, hogy nem egészségügyi intézményrõl van szó, amikor Inkubátorházról beszélnek, hanem egy olyan központról, amely a vállalkozások sikeres munkáját mozdítja elõ. Nem egyszerû a gazdasági válság közepette új cégeket létrehozni, de a központ patronálja a kezdeményezéseket, akár a kisebb, családi vállalkozásokat is. Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is megerõsítette, hogy a legfontosabb célkitûzés az új munkahelyek létrehozása, és csak bíztatni tudja a fiatalokat új vállalkozások létrehozásában. Az avatás záróakkordjaként dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mutatta be a kamara tevékenységét és ugyancsak sok sikert kívánt az Inkubátorház mûködéséhez.
Z.A.



2010-11-26 09:37:16


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül