Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949370    








Honlapkeszites

Felkészítés a polgári védelemre

Polgári védelmi elõadást tartottak a környezõ települések polgármesterei és jegyzõi számára a kellõ informáltság érdekében, hiszen az önkormányzati vezetõk feladata a polgárok megfelelõ védelme, tájékoztatása.

Cseresnyés Péter polgármester nyitotta meg a rendezvényt, és hangsúlyozta, óriási szükség van a polgári és katasztrófavédelmi felkészítésre, hiszen sok új vezetõ töltötte be tisztségét a 2010-es önkormányzati választások után. Ennek érdekében a Nagykanizsai Rendõrkapitányság és a Tûzoltóság is elõadást tartott a polgármestereknek, illetve a jegyzõknek.


- Törvényi elõírás az oktatás, felkészítés megtartása. A településeken élõk biztonságáért ugyanis a polgármesterek felelnek, emiatt is fontos, hogy tisztában legyenek kötelességeikkel, feladataikkal. A mai napon tájékozódhatnak, információkat szerezhetnek és kérdéseket tehetnek fel a polgári védelemmel kapcsolatban. – fogalmazott Prepok Attila alezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának kirendeltség- vezetõje.
Karóczkai János polgári védelmi ezredes elõadásában hangsúlyozta, Zala megyét ugyan elkerülték eddig a nagyobb természeti katasztrófák, de az egyre szélsõségesebbé váló idõjárási viszonyok miatt nagy szükség van a fokozottabb odafigyelésre. Dr. Molnár József rendõr-alezredes, a Nagykanizsai Rendõrkapitányság vezetõje a közbiztonság fontosságát emelte ki, valamint bemutatta a rendõrség jelenlegi felépítését és tevékenységét. A felkészítésen nagy szerepet kapott a Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóság elõadása is, amelyen Egri Gyula tûzoltó parancsnok ismertette a tûzesetekkor szükséges tennivalók ellátásával kapcsolatban.
Z.A.



2010-12-09 14:03:44


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül