Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891800    








Honlapkeszites

Európai Vállalkozási Díj

Kihirdették az Európai Vállalkozási Díj magyar nyerteseit. Öt kategóriában tizenhét pályázat kapott elismerést az Európai Vállalkozási Díj nemzeti fordulóján Budapesten. Az elismeréseket Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiai államtitkára adta át.

Elismerõ oklevelet vehetett át Dr. Czinki László Kisrécse-Kendlimajorból a „Felelõs és Felelõsségteljes Vállalkozás” díjkategóriában a „Pannon-Toronypark Desztináció” címû projektjének elismeréseként. Az oklevelet Czinki László az Európai Bizottság által 2005 óta évente kihirdetésre kerülõ „Európai Vállalkozási Díj” nemzeti fordulójában a vidék fellendítése érdekében bemutatott kezdeményezésével érdemelte ki. A szervezkedés elsõdleges célja a helyi lehetõségek és esélyek gyümölcsöztetése egy helyi összefogásra alapozó, fenntartható térségi fejlõdés érdekében. Dr. Czinki szerint a létfenntartáshoz szükséges termékek helyi elõállítása a ma még elhanyagolt területeken tartozik a feladatok élmezõnyébe, ezen kívül a helyi energiaigény fedezése helyi forrásokból, valamint a minõségi falusi és ökoturizmus. Utóbbi alapozna a helyi termékekre és a termék- és energia-elõállításból adódó gondozott tájra is. Nem csak munkahelyek és megélhetési lehetõségek teremtõdnének így, hanem jelentõs vásárlóerõ is maradna a falvakban, ezzel növelve ezek népességtartó erejét is.


Dr. Czinki elképzeléseit egy széles lakossági és intézményi összefogással kívánja megvalósítani „laza” gazdakörök és feldolgozóközpontok létesítésének segítségével, amelyek esetenkénti összefogásban követnék helyi adottságaikhoz illeszkedõ céljaikat. Példaként szolgálna az a dél-zalai turisztikai együttmûködés, amely a regionálfejlesztési szakember kendlimajori „Nosztalgia Parasztudvar”-a körül már néhány éve eredményesen mûködik.
B.E.



2010-12-16 09:44:14


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül