Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948498    








Honlapkeszites

Költségvetésrõl, vízdíjról, helyi adórendeletrõl

Az év utolsó közgyûlése egy ünnepélyes pillanattal, a Nagykanizsa 7 csodája díjak átadásával vette kezdetét a Vasemberház dísztermében.

Ezúttal a Civil Kerekasztal Egyesület elnöksége az egész város tulajdonát képezõ – természeti értékeink közül a Sétakert, a Csónakázó-tó, a Bécsi korzó, és az "56-os Emlékkert”, épített értékeinkbõl: a Szentháromság szobor, az I. világháborús hõsi temetõ és a Török kút – kincseinket, csodáinkat jelzõ bronztáblákat adta át további megõrzésre a lakóhelyünk életét irányító önkormányzat polgármesterének, Cseresnyés Péternek. Most tettek esküt a november 25-ei ülésen megválasztott külsõ bizottsági tagok, Dr. Varga Eszter, Schüller Róbertné, Nagy József György, Horváth Gézáné és Boa Sándor.


A meghívóban szereplõ napirendi pontok közül Balogh László bizottsági elnök az „Idõsekért díj” alapítására tett javaslatát, Cseresnyés Péter polgármester a Közbeszerzési Szabályzat megalkotására, a 2011. évi intézményi felújítási munkálataira, valamint a nagykanizsai német kisebbségi önkormányzat részére irodahelyiség biztosítására elõterjesztett javaslatait vonta vissza.
A testület zárt üléssel kezdte meg a napirendi pontok tárgyalását. A Fogyatékkal Élõk Integrált Intézménye irányítására további egy évre a jelenlegi vezetõt, Ignáczné Király Rózsa igazgatót bízták meg. Zárt ülésen döntöttek a nem lakás bérlemények bérleti díjának csökkentésére elõterjesztett javaslatot. A települési szilárd hulladék 2011. évi szállítási és lerakási díjairól a közgyûlés úgy döntött, hogy átlagosan 12,82 százalékkal emeli az egyes edénytípusok, illetve a heti egyszeri és kétszeri ürítési gyakoriság figyelembe vételével 12,57 százaléktól 19,66 százalékig változó mértékben.
Módosította a testület az önkormányzat 2010. évi költségvetésérõl szóló rendeletét, és viták után két módosító javaslattal elfogadták a 2011. évi költségvetési koncepciót.
Vita nélkül megszavazták az önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendelete mérlegei és kimutatásai tartalmáról szóló elõterjesztést. Elfogadták a helyi adórendeletek módosítására elõterjesztett javaslatot, a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjérõl szóló elõterjesztést. E szerint nem tarthatnak nyitva 23 órától reggel 5 óráig azok a nem melegkonyhás vendéglátóhelyként üzemelõ üzletek, amelyek 50 méterre vannak a lakásoktól, vagy olyan épületben helyezkednek el, amely lakóingatlant is magában foglal, illetve az üzlet fala lakóépület falával érintkezik. A témát még körüljárják, a tapasztalatokra késõbb visszatér a testület.
Módosították az épített és természeti környezet értékeinek helyi védelmérõl szóló rendeletet, melyet a Maort-telep nyugati részén élõk kértek vagyonbiztonsági okokból, kerítés építéséhez.
Kiegészítéssel elfogadták a 2011. évi víz- és csatornadíjak megállapítására szóló elõterjesztést. A vízellátás és csatornaszolgáltatás alapdíja nem, ugyanakkor a fogyasztás arányos üzemeltetési díja 5,46-9,95 százalékkal emelkedik.
B.E.



2010-12-20 10:20:07


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül