Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949482    








Honlapkeszites

Új játszótér épül a Berzsenyi lakótelepen

A KIKSZ (Közlekedésfejlesztési Integrált Közremûködõ Szervezet) Közlekedésfejlesztési Zrt. azzal az ajánlattal kereste meg az önkormányzatot, hogy együttmûködés keretében egy új játszóteret létesít Nagykanizsa belvárosában, a város által kijelölt nagylátogatottságú helyszínen. Több javaslat közül végül a Berzsenyi lakótelepen lévõ szabad területet választották ki.

Balogh László, a terület önkormányzati képviselõje a hír kapcsán megjegyezte, ez egy nagyon szép karácsonyi ajándék. Bár minden álmunk így teljesülne Kanizsán!
A Berzsenyi lakótelepen korábban is volt játszótér – emlékeztetett Balogh László, ami azonban nem felelt meg a hatályos elõírásoknak és balesetveszélyes volt. Az önkormányzat ezért a közelmúltban lebontatta, és helyére egy új, tizenhat férõhelyes parkolót építtetett. Ez az intézkedés, mint köztudott, lakossági tiltakozást váltott ki, az ott élõk egy része a játszótér megtartását, vagy új építését kérte. Az önkormányzat elfogadta a jogos igényt, és ígéretet tett a probléma lehetõségek szerinti megoldására. Egy-két hónapja még voltak gondok a parkolóhely bõvítése miatt, de most már egyre többen örülnek neki. – tette hozzá. S ahogy azt korábban megígérte, a játszótér építésekor vállalja társadalmi munka szervezését a lakótelepen, hiszen legalább annyian akarták a parkolót, mint a játszótér megtartását.


A Zrt. az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló beruházásokat koordináló és ellenõrzõ közremûködõ szervezet, amely a magyarországi közlekedésfejlesztési projektek EU-konform elõkészítéséért és megvalósításáért felelõs. A közterületi akadálymentes KIKSZ prototípusú játszótér létesítése a település vonzáskörzetében zajló közlekedésfejlesztési projekteknek és a Zrt. tevékenységének a népszerûsítését szolgálja. A létesítés, a mûködtetés, a fenntartás feltételrendszerét a társaság és az önkormányzat között kötendõ Együttmûködési Megállapodás tartalmazza. Vállalták a tizenötmillió forint összköltségû játszótér terveztetését, felépítését és beüzemelését. Az önkormányzat feladata lesz a játszótér mûködtetése és fenntartása az átadástól számított legalább öt éven keresztül valamint vízellátás kiépítése. A december 16-ai közgyûlési határozat alapján az önkormányzat vállalta az ivókút telepítését a szükséges vízellátás kiépítésével, melynek becsült értéke egymillió hétszázezer forint.

B.E.



2010-12-22 13:39:50


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül