Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891981    








Honlapkeszites

Jól sikerült információs nap - Hasznos tanácsok vállalkozásoknak

A Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ által meghirdetett Vállalkozói Információs a Nap rendezvényére január 10-én került sor. A zsúfolásig megtelt parkolók jelezték, hogy sok vállalkozást érdekel az adózás, a mikrohitelhez jutás, a foglalkoztatás és a cafeteria aktuális helyzete.

Mihovics Zoltán projektigazgató bevezetõje után Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte a nagy számban megjelent érdeklõdõket. Nagykanizsa város polgármestere köszöntõjében reményét fejezte ki, hogy egyre többen fogják felkeresni az Inkubátorházat és egyre több vállalkozó lát majd benne jó lehetõséget. Nagykanizsa számára fontos a foglalkoztatás bõvítése, és ebben a kis- és középvállalkozásokra is kiemelt szerep vár - tette hozzá. Ehhez kínál jó piaci környezetet a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ.


Az elõadások sora Turzó György könyvvizsgáló, a Zala Megyei Könyvvizsgáló Kamara elnökének elõadásával vette kezdetét. Turzó György, az adórendszer változásait elsõsorban a vállalkozások számára kedvezõ lehetõségek kifejtésével igyekezett bemutatni. Õt Kerekes Gábor a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány képviselõje követte, aki mikrohitel-program lehetõségeit vázolta fel. E rendkívül kedvezõ konstrukció népszerûsítésére nagyobb szükség lenne - vetette fel egy vállalkozó az elõadások szünetében.
A szünetben több érdeklõdõ is kihasználta a lehetõséget, hogy megtekintse az Inkubátorház irodáit és érdeklõdjön a beköltözés feltételeirõl-tudtuk meg Mihovics Zoltántól. Praktikus szempontokat felsorakoztató, szemléletes elõadás hangzott el Pölöskei János a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség Szolgáltató Központjának vezetõjének részérõl. A Vállalkozói Információs Napot, Auer Péter az UFS Group Cafeteria projekt menedzserének elõadása zárta. A színvonalas elõadás mintegy „étlapot” adott a cafeteria rendszer igénybevételérõl, vázolva az egyes választható formák elõnyeit, hátrányait. Az öngondoskodás szükségességének hangsúlyozásával keretbe foglalt elõadás után többen jelezték, hogy további konzultációs lehetõségre tartanak számot. A tartalmas délutánt Mihovics Zoltán házigazda zárta, aki elmondta, hogy lesz folytatása az információs napnak, hiszen az információátadáson kívül fórumot szeretnének teremteni a vállalkozások számára. A soron következõ rendezvényt január végén tartják az Inkubátorházban.
 



2011-01-12 07:52:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül