Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948254    








Honlapkeszites

Együttmûködési megállapodást írtak alá

Hagyományos éves találkozóját tartotta a Nagykanizsai Rendõrkapitányság és az illetékességi területén mûködõ cigány kisebbségi önkormányzatok, amelyen sor került együttmûködési megállapodás aláírására is.

A rendezvényen dr. Molnár József rendõr-alezredes köszöntötte a megjelenteket, akik között új arcokat is felfedezhetett, hiszen a cigány kisebbségi önkormányzatok élére sok új elnök került. Elmondta, a nagykanizsai rendõrség fontos célkitûzése, hogy együttmûködjön a cigány kisebbségi önkormányzatokkal, és szeretnék, ha egyre több roma fiatalt tudnának rendõri pályára állítani. A találkozón várták a bûnmegelõzési javaslatokat, az új elnököknek pedig bemutatták az összekötõ tiszteket, akikkel esetenként tarthatják a kapcsolatot. Erre azért is nagy szükség van, mert többek között a pályázatírásban is tudnak segíteni.
 


A 2010-es év értékelésekor dr. Molnár József kiemelte, nehéz helyzetbe kerültek a szakképzetlen emberek, hiszen folyamatosan munkahelyek szûnnek meg a városban. Ráadásul a rendõrségi adatok szerint nõttek az alkalmi, nem megélhetést szolgáló lopások, betörések száma is, így a bûnmegelõzési elõadások szervezésére fokozottabb igény mutatkozik. Többször is kihangsúlyozta, hogy a rendõrség nyitott az elõadások megszervezésére és az együttmûködésre, valamint az említett problémák egyik megoldása lehet a pályaorientációs tanórák megtartása is. Erre amúgy már volt példa, hiszen tartottak elõadást e témában a Csapi Általános Iskolában, amelynek nagy sikerét mutatja, hogy több felsõ tagozatos roma tanuló is jelezte: rendõrként szeretne elhelyezkedni. Szó esett a Zalakomárt érintõ problémákról is, hiszen ezen a településen nem szervezõdött cigány kisebbségi önkormányzat, holott a roma lakosok száma meghaladja az ezer fõt. Értehetetlen, miért alakult így, hiszen tekintettel a nagy létszámra, a roma lakosság csak a kisebbségi önkormányzat által tudja képviselni érdekeit. Váradi Istvánné, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese hozzátette, a településsel emiatt szinte lehetetlen az együttmûködés.
A találkozó záró mozzanataként dr. Molnár József, Váradi Istvánné és Sütõ János Zoltán, a Zala Megyei Romákért Szervezet elnöke aláírta az együttmûködési megállapodást.
Z.A.



2011-01-25 12:45:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül