Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894341    








Honlapkeszites

A MÁV-csoport lecseréli a vasutasok díjmentes utazásaira jogosító arcképes igazolványokat

A sajtóban a hét folyamán megjelent téves információkra és félreértésekre reagálva MÁV csoport az alábbiakról tájékoztatja a közvéleményt:

2009. november 1-jén életbelépett az egyes vasúti utazási kedvezményekrõl szóló 57/2229. (X.20.) KHEM rendelet, amely új tartalmi és formai követelményeket fogalmaz meg a díjmentes vasúti utazásra jogosító igazolványokkal szemben. A jelenleg érvényben lévõ, arcképes igazolványok ezen követelményeknek nem felelnek meg, így azok cseréje szükséges. Az új igazolványok bankkártya méretûek és plasztik alapúak lesznek, a jogszabályi követelményeknek megfelelõ adattartalommal, fényképpel és a megfelelõ biztonsági elemekkel (egyedi, kódolt sorszámmal, egyedi hologrammal, lézergravírozással és egyedi vonalkóddal) lesznek ellátva.


 A MÁV-csoport számára az új, arcképes igazolványok bevezetése már középtávon megközelítõ adatokkal szolgál a vasutasok díjmentes utazásairól, azok viszonylatáról, hiszen minden igénylõnek nyilatkoznia kell az igazolvány tervezett használatáról, az ehhez kapcsolódó utazási szokásairól. Hosszútávon a bevezetésre kerülõ igazolványokon megtalálható egyedi vonalkódok a vonatok fedélzetén történõ online leolvasásával és azok majdani kiértékelésével és elemzésével fog a nemzeti vasúttársaság pontos információkhoz jutni a jogi környezet által biztosított, ingyenes, vasúti utazásokról. Ehhez szükséges a vonalkódok online leolvasására alkalmas jegyvizsgálói készülékek beszerzése, amelyre a jelenlegi tervek szerint az elkövetkezõ években kerülhet sor. További, a mûködéshez elengedhetetlen feltétel, hogy biztosított legyen a vonatok fedélzetén a stabil, kommunikációs kapcsolat. Mindezen statisztikai adatok a díjmentes utazások utáni állami költségtérítés pontosabb meghatározásához, illetve a közlekedõ szerelvények összeállításához, az utazási igények megfelelõ kiszolgálásához szolgáltatnak majd alapot.


A média számára a fenti témában Hackl Mónika, MÁV Zrt. Társasági Kommunikációs osztályvezetõ áll rendelkezésre folyamatosan az alábbi elérhetõségeken:

Hackl Mónika
Társasági Kommunikációs osztályvezetõ
MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság
(+36) 30 682 1647
hacklm@mav.hu
MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság

MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT.
VEZÉRIGAZGATÓSÁG – KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG
Telefon: (06-1) 511-3186  Fax: (06-1) 511-4931
E-mail: press@.mav.hu



2011-01-28 10:03:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül