Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949022    








Honlapkeszites

Miénk Fogyatékkal Élõk Alapítvány

Novemberben alakult meg százezer forintos alaptõkével a Miénk Fogyatékkal Élõk Közhasznú Alapítvány.

Az alapítvány céljáról dr. Károlyi Attila ügyvéd, önkormányzati képviselõ, az alapítvány elnöke, és Ignáczné Király Rózsa, a Fogyatékkal Élõk Integrált Intézményének igazgatója, az alapítvány titkára tartott sajtótájékoztatót. A sajtó munkatársain kívül meghívták az érdekvédelmi szervezetek képviselõit, hiszen õk is folyamodhatnak segítségért az alapítványhoz.


Az alapítvány – melyet egy kanizsai vállalkozó alapított –, a fogyatékkal élõ emberek életminõségének javítását tûzte ki célul. Nemcsak az intézményben élõ embereket szolgálja, hanem a város fogyatékkal élõ összes lakosát. Többek között különösen az értelmi és halmozottan fogyatékos gyermekek és felnõttek életkörülményeinek javítását, a fejlesztésük elõsegítését, a velük foglalkozó szakemberek képzési lehetõségeinek szervezését és támogatását. E célok eléréséhez nyújt anyagi és egyéb támogatást az alapítvány.

A fogyatékkal élõ emberek életminõségének javítása, életmódjának, szokásrendszerének fejlesztése érdekében rekreációs programok, sport- kulturális vetélkedõk, kirándulások, egyéb közösségi rendezvények szervezéséhez, azokon való részvételhez kívánnak segítséget nyújtani eszközbeszerzéssel, segédeszköz kölcsönadással és utaztatással. A forrásokat pályázati úton és adományokból szeretnék megszerezni.

Kérik, aki teheti, segítse az alapítványt, támogassa az önhibájukon kívül hátrányos helyzetûeket, hogy nekik is jusson az élet szépségeibõl egy kis szelet.

Az alapítvány számlaszáma:
120088007-00156633-00100001.



2007-12-20 13:10:50


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül