Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892226    








Honlapkeszites

Képzéssel és reintegrációval a munkaerõ-piacra

A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közmûvelõdési Nonprofit Kft. "Új szakma, új esély" címû megvalósítandó projektjének nyitórendezvényére került sor csütörtökön.

A munkerõ-piacra kerüléshez elengedhetetelen valamilyen szakma megszerzése (a hátrányos helyzetûek körében is), s a projekt keretében ennek elõsegítése, illetve a célzott csoport bevonása folytán az egyes önkormányzatokkal is lényeges pont e téren is a jövõbeni mind szorosabb együttmûködés - hallhattuk Horváthné Bagó Mónika ügyvezetõtõl.


 A program egyébiránt február 1-tõl indult, s a pályázatban meghatározott képzések pedig április 1-tõl kezdõdnek. Példának okáért Surdon, Sormáson, Hahótón, Felsõrajkon, Nagykanizsán indulnak képzési folyamatok többek között motorfûrész-kezelõi és targonca-vezetõi formában, s a program maga 20 hónapot ölel majd fel. Nagy szerep hárul elõreláthatólag a mentorokra, akik a toborzásban is segítenek, s egy-egy képzési blokkban 200 órával számolnak. Emellett külön hangsúlyt kap, hogy a bevont települések lakosságából 84 fõnek tudják biztosítani a képzést.
A cél természetesen ebben a programban is a munkanélküliség csökkentése, illetve a munkaerõ-piacra történõ reintegráció, hosszú távon a segélyekre berendezkedett életmód felszámolása, s a tudás, mint érték (újbóli) elfogadtatása, melyre a pályázat 76 millió forint összegû támogatást nyert.



2011-02-04 07:30:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül