Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948500    








Honlapkeszites

A köszönet napján

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület a Köszönet Napja díjkiosztó ünnepségén adta át az elismeréseket mindazon személyeknek és közösségeknek, akik önkéntesen és önzetlenül dolgoznak a társadalomért. 

A Halis István Városi Könyvtár 3. emeleti elõadótermében megrendezett ünnepségen Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket.
– Egy település a civilek segítsége, összefogása nélkül nem tud elõbbre jutni – hangsúlyozta. Abban a helyzetben vagyunk 2010-11-tõl, hogy e nélkül az összefogás nélkül sem az ország, sem a civil települések nem fognak elõbbre jutni. Az összefogásnak nemcsak a tevékeny cselekvésekben kell megmutatkozni, hanem a megértés, a tolerancia esetében is. Legfontosabb közös feladatunk maga a munkahelyteremtés, mert csak munkahelyek teremtésével, a fejlõdéssel tudjuk elõteremteni azokat a pénzeket, amelyek a város elõrejutásához szükségesek. A továbbiakban a polgármester kiemelte a civilek szerepét: – Azt látnunk kell Nagykanizsán is, hogy a civilek óriási terheket tudnak átvállalni a város válláról bizonyos területeken ingyen, vagy minimális bérezésért. Büszkék lehetünk például Tarnóczky Attilának arra a kezdeményezésére, amellyel a házak történetét ismertetõ táblákat helyezett el a belváros régi épületein, de ugyanígy a Vöröskereszt, vagy a Máltai Szeretetszolgálat és a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület munkájára is. A civil összefogásnak Nagykanizsán van tartalma – összegezte. Végezetül azt kívánta, ez a tartalom maradjon meg, és bõvüljön a jövõben. Ha többet teszünk közösen – civilek és az önkormányzat –, sokkal jobb eredményt tudunk elérni, mintha külön-külön próbálkoznánk szeretett városunk, Nagykanizsa fejlõdéséért.


 A polgármesteri köszöntõt követõen Társadalmi felelõsség vállalás címmel Göncz Csaba, a DKG-East Zrt. vezérigazgató helyettese mondott korreferátumot, majd Budavölgyi Kálmán, az NCK ügyvezetõ elnöke megemlékezett az elmúlt esztendõ legjelentõsebb civil megmozdulásairól. A 2010. esztendõ civil kitüntetettjei:
A civilek szponzora: DKG-East Zrt.; A civilek mecénása: Doucha Ferenc; Az év civil önkéntese: A Nagykanizsai Vöröskereszt Önkéntes Szûrõpont Csoportja; Az év civil fiatalja: Antal Gergely (19 éves), a Thúry György Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi SZKI tanulója. Az év civil embere: Horváth Lóránt plébános; Az év civil közössége: a Tüttõ János Nótaklub.
Munkája elismeréseként a NCKE közgyûlése Tiszteletbeli Örökös Elnök kitüntetõ címet adományozott Balogh Istvánnak, a kerekasztal eddigi elnökének.

B.E.



2011-02-08 09:45:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül