Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893676    








Honlapkeszites

Felszállt a füst, dûlõre jutottak

Több hónapos, politikai felhangoktól sem mentes huzavona után végre sikerült vezérigazgatót választani a Dél-Zalai Víz- és Csatornamû Zrt. élére.

A tulajdonosok legutóbbi közgyûlésén a települések jelenlévõ polgármesterei 98,7 százalékos aránnyal elfogadták Nagykanizsa kompromisszumos jelöltjét, Kassai Zoltánt. Az ülésen részt vett a cég korábbi vezérigazgatója, Kovács Antal is, aki elköszönt a tulajdonos önkormányzatok polgármestereitõl. Hangsúlyozta, csak a szépre fog emlékezni, s kijelentette, nincs takargatnivalója. Az új vezérigazgatónak, Kassai Zoltánnak együttmûködést ajánlott, mint mondta, szeretné segíteni az egyébként fürdõprojektekkel eddig is foglalkozó szakembert. Persze, nem volt ennyire könynyed és egyszerû, amíg idáig eljutottak a polgármesterek.


A város jelöltje, Molnár Szabolcs mellett a régiók csatasorba állították Zajzon Imrét, a cég jelenlegi mûszaki igazgatóját is, aki azonban nem fogadta el a jelöltséget, ugyanis úgy látta, munkáját nem tiszta helyzetben folytathatta volna. Az ezt követõ szavazás azonban ismét nem volt eredményes, az immár egyedüli jelölt Molnár Szabolcs ugyanis a szavazatok hetvennégy százalékát kapta a szükséges nyolcvan százalék plusz egy szavazat helyett. Az igazgatóság pedig úgy döntött, nem ajánl új jelöltet.
A kialakult patthelyzet megoldására irányult a többségi tulajdonos kanizsai önkormányzatot képviselõ Cseresnyés Péter alpolgármester kompromisszumos javaslata. Visszavonta Molnár Szabolcs jelöltségét és helyette Kassai Zoltánt javasolta, aki az egyik önkormányzati szakbizottság és a Vízmû igazgatóságának tagja, s húsz évig a Zalahús nagykanizsai üzemének mûszaki vezetõjeként dolgozott, valamint szakértõként részt vett több település fürdõprojektjének megvalósításában.
A javaslatot elfogadták, és csaknem kilencvenöt százalékos aránnyal választották meg a cég új vezérigazgatójának Kassai Zoltán, aki megköszönte a bizalmat, majd azt mondta, nyugalmat és prosperitást szeretne teremteni.
Szavaztak a települések Kovács Antal prémiumáról is. A voksolás alapján a volt vezérigazgató nem kapta volna meg az információink szerint 2,7 millió forintos prémiumot, azonban kiderült, teljesen felesleges volt a szavaztatás, hiszen a prémium kifizetésének feltételeit és mértékét jogszabály határozza meg, így az nem lehet tárgya semmilyen testületi döntésnek.

H.A.



2007-09-05 13:22:52


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül