Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949490    








Honlapkeszites

Önkéntesség a kórházakban és szociális intézményekben

A vártnál is nagyobb érdeklõdés mellett rendezett fórumot Zalaegerszegen a Zalai Falvakért Egyesület – Önkéntes Centrum az egészségüggyel és szociális ellátással foglalkozó szervezetek részére február végén. Az önkéntességgel az önkéntesek fogadásával kapcsolatos szakmai kérdések iránt érdeklõdõk számára március 8-án, Keszthelyen tartják a következõ találkozót.

Évente 427 ezer önkéntes segítõ mintegy 56 milliárd forintnyi munkát végez Magyarországon. Közülük legtöbben a szociális területen segítik szabadidejükben a rászorulókat. Az igény tehát mindkét oldalról – önkéntesek és fogadószervezetek részérõl – megvan. A speciális területen végzett önkéntes munka nagyobb felkészültséget igényel.


Ebben kíván segíteni a Zalai Falvakért Egyesület – Önkéntes Centrum fórumok szervezésével, ahol szakmai kérdéseken kívül jó példákkal is találkozhatnak a résztvevõk, hiszen megyénkben is van jól mûködõ önkéntes program. A fórumsorozatban a Kanizsai Dorottya Kórház önkéntes koordinátorai mutatják be a gyakorlatban is bevált módszerüket, valamint a résztvevõk egymás terveit, felmerülõ problémáit, tapasztalatait kicserélve is számos hasznos információval lesznek gazdagabbak az önkéntesekkel való együttmûködés terén. A Keszthelyi programon mindezek mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában egy különleges önkéntes programmal, az önkéntesek fogadásának speciális területével is megismerkedhetnek az érdeklõdõk.

A szakmai napon elõzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni. További információt a www.onkenteszala.hu weblapon található elérhetõségeken kaphatnak az érdeklõdõk.

További információval a fórumról és más zalai önkéntes programokról az egyesület titkára, Szeder-Kummer Mária (telefon: 06-92/511-260, 06-30/997-1681) és Selmeczi Zsófia, (telefon: 06-70/388-2588) az Önkéntes Centrum munkatársa tud szolgálni.

Tóth Norbert



2011-03-07 14:58:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül