Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949410    








Honlapkeszites

Tiszteletdíj megállapításról

 A közgyûlés 2010. november 25-i soros ülésén döntött az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok felügyelõ bizottságaiba delegált tagok személyérõl, a tiszteletdíjakról azonban nem hozott döntést. A korábbi testület 2007-ben olyan határozatot hozott, hogy az önkormányzati képviselõ tagok tiszteletdíj nélkül látják el a feladatukat. 

Tekintettel az egyenlõ elbánás elvére és a diszkrimináció tilalmát is szem elõtt tartva, a korábbi közgyûlési döntéssel ellentétben Dr. Károlyi Attila önkormányzati képviselõ azt javasolta, hogy a jövõre nézve az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok önkormányzati képviselõ felügyelõ bizottsági tagjai ugyanolyan összegû tiszteletdíjban részesüljenek, mint a nem képviselõ jogállású tagok. A tiszteletdíjak megállapításánál, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb mûködésérõl szóló 2009-évi törvényben foglalt korlátozást – miszerint egy természetes személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött felügyelõ bizottsági tagság után részesülhet javadalmazásban –, figyelembe kell venni.


 A legutóbbi közgyûlés a 2007-ben hozott határozatot akként módosította, hogy az önkormányzati tulajdonban lévõ gazdasági társaságok önkormányzati képviselõ és nem képviselõ jogállású felügyelõ bizottsági tagjai 2011. március 1-jétõl megegyezõ mértékû díjazásban részesüljenek. A rendelkezés jelenleg egy önkormányzati képviselõt érintett.



2011-03-12 08:00:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül