Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893528    








Honlapkeszites

Víziközmûvek beruházási, fejlesztési terve

A Dél-Zalai Víz- és Csatornamû Zrt. szakmai javaslatának ismeretében jóváhagyta a közgyûlés az önkormányzati tulajdonú víziközmûvek 2011. évi beruházási, fejlesztési tervét.

Az önkormányzat tulajdonában lévõ víziközmûveket érintõ beruházások, felújítások tervét minden évben a közgyûlés határozza meg. A folyamatos és biztonságos szolgáltatáshoz szükséges fejlesztési feladatok részben a víz- és csatornaszolgáltatás díjában képzõdõ használati díjból, részben a gazdálkodó szervezetek által fizetett közmûfejlesztési hozzájárulásból valósítható meg.


  A Fejlesztési feladatok között szerepel havária, elõre nem jelezhetõ felújítások, tûzcsapok cseréje, és a Csengery út - Vasút - Erdész utca közötti szakaszán a bontással érintett forgalmi sáv záróaszfaltozása 3 méter szélességben, összesen ötvenmillió négyszázezer forint értékben.
A beruházási elõirányzatok között szereplõ fejlesztési feladatok: Fõ út (Petõfi út – Huszti tér – Hunyadi út) NA 150 vízvezeték összekötés, melyre az utcák keresztezõdése közötti ingatlanok vízellátás biztonságának növelése céljából van szükség. A Szabadhegy, Alsószabadhegyi utca 2009-ben megépült ivóvízvezetékének bõvítése a további csatlakozási igények miatt; A Kiskanizsai szennyvízátemelõk erõsáramú és irányítástechnikai felújítása. A városrészben 19 éve üzemelõ, összesen 6 darab szennyvízátemelõ elektromos szekrényei elhasználódtak, felújításuk elkerülhetetlen. A biztonságos mûködés érdekében ki kell építeni a szennyvízátemelõk URH bejelzését. A beruházási elõirányzatokhoz tartozik az Ipari Park szennyvízcsatorna bõvítése is. A további csatlakozási igények miatt meg kell oldani a 2010-ben épült Inkubátorház szennyvízelvezetését biztosító vezeték bõvítését. A fejlesztéseket csak a költségvetésben biztosított elõirányzat mértékéig lehet végrehajtani.
A Vízmû Zrt. javaslata számol a belvárosi rekonstrukcióhoz kapcsolódó víziközmû beruházások forrás-kiegészítésével is. Ebben az évben is prioritásként kell kezelni a belvárosi rekonstrukcióhoz kapcsolódó célokat. Így az összes, tervezett 124 millió forint kiadási elõirányzat tartalmaz 50.400 ezer forint felújítási kiadást, 28.600 ezer forint beruházási kiadást, valamint a belvárosi rekonstrukció forrás-kiegészítését 45 millió forint értékben.
B.E.



2011-03-12 12:00:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül