Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948606    








Honlapkeszites

Szeretem Kanizsát

Cseke Zoltán, a Kreatív Klub elnöke mutatta be a Szeretem Kanizsát Akciócsoport által kiadott Egy fejlõdõ, élhetõbb város? Igen! Együtt sikerülhet! címû kiadványt a Halis István Városi Könyvtárban.

A Szeretem Kanizsát mozgalmat kezdeményezõ Kreatív Klubhoz tavaly támogatóként csatlakozott a Nagykanizsai Civil Kerekasztal és a Dél-zalai Civil Fórum Egyesület. A Kreatív Klubbal együttmûködõ szervezetek egy zászlóshajó programként tekintenek a Szeretem Kanizsára, amely alkalmas arra, hogy erõsítse a helyi identitást és megfelelõ mobilizáló erõt jelentsen mindazok számára, akik tálentumokkal rendelkeznek és a képességeikkel kezdeni is akarnak valamit a város fejlesztése érdekében. A partnerek elhatározták a kiadvány közös megjelentetését, amely egy csokorba foglalja azokat a legfontosabb helyi innovációkat, amelyeket a Szeretem Kanizsát égisze alatt kívánnak megvalósítani.


A Kreatív Klub 2006. májusában karolta fel a Szeretem Kanizsát! kezdeményezést. Legfõbb célként jövõbemutató városfejlesztési stratégia kialakítását, majd a stratégia egyes elemeinek megvalósítását tûzték ki célul. Az elsõ összejöveteleket a kezdeményezõként fellépõ, a városból elszármazott fiatal kreatív szakember, Tóth Tihamér vezette.

A tájékoztató keretében a fenti szervezetek képviselõi, Wilheim Gábor, Gyertyánági Endre, Budavölgyi Kálmán és Lengyák István ismertették a kiadványban szereplõ kezdeményezéseket és a mozgalom kiteljesítése érdekében tervezett közös rendezvényeket és programokat.

B.E.



2008-01-09 12:23:02


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül