Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892330    








Honlapkeszites

Múlt, jelen, jövõ - Projektzáró az Inkubátorházban

Március 18-án projektzáró sajtótájékoztatóra került sor a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központban.

Hosszú évek elõkészítõ munkájának eredményeként 2009. október 1-jén elindult az a projekt, amely a NYDOP-1.3.1-2f-2009-0005 pályázat sikeres elnyerése után lehetõvé tette, hogy a kanizsai ipari parkban található egyik laktanyaépületbõl a helyi gazdaságfejlesztés új központja alakuljon ki. A közel 500 millió forint összköltségû beruházás 73,55%-os vissza nem térítendõ támogatásban részesült. A tavaly november 25-én átadott Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ létrehozásával nõtt a térség versenyképessége és javult a helyi ipari park és logisztikai központ területeinek hasznosítási lehetõsége. 


A helyi mikró-, kis- és közepes vállalkozások számára kialakított központban kedvezõ feltételek mellett erõsödhetnek meg a vállalkozások. Az intézmény kihasználtsága jelenleg 32%-os, de a fokozódó érdeklõdés hatására elérhetõ közelségbe került az egy éves szintre betervezett 50%-os telítettség.
Az Inkubátorház vezetése több helyi, megyei és regionális gazdaságfejlesztõ szervezettel vette fel a kapcsolatot, és ígéretesnek bizonyul a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszával történõ együttmûködésük is. Az Inkubátorház kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan helyben elérhetõ szolgáltatásokkal segítse a vállalkozásokat, melyek révén még sikeresebbé válhatnak. Az adó, a jogi, a pénzügyi és innovációs tanácsadási mellett széleskörû irodai szolgáltatásokat is nyújt az intézmény - foglalta össze a sajtótájékoztató elsõ részét Cseresnyés Péter polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy a gazdasági válság elmúltával Magyarország, s benne Nagykanizsa is sikeressé válhat.
A sajtótájékoztató második részében Mihovics Zoltán projektmenedzser szólt az Inkubátorház jövõbeni terveirõl, melyben hangsúlyos szerepet szánnának az informatikai, a logisztikai és a megújuló energiával foglalkozó cégek klaszterokká szervezõdésének elõsegítésére. Mihovics Zoltán ezt követõen vázolta az ipari park és az Inkubátorház fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket, melyben kiemelt cél az autóbuszközlekedés biztosítása az ipari parkba.



2011-03-22 09:51:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül