Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949283    








Honlapkeszites

Nyárra elkészül

Az Európai Unió által támogatott „Nagykanizsa Megyei Jogú Város funkcióbõvítõ fejlesztése – Belvárosi Akcióterületi terv” elnevezésû (projektazonosító: NYDOP-3.1.1/B-2009-0004) Nagykanizsa belváros rehabilitációját megvalósító projekt támogatási szerzõdése 2009. december 16. napon került aláírásra.

Az I. ütemben megvalósuló közel 2 milliárd forint bekerülési költségû projektet, majd 900 millió forintos támogatással valósítja meg az önkormányzat. Az I. ütem kivitelezési munkálatait a 2009. július 15. napon aláírt vállalkozói szerzõdés alapján a közbeszerzési eljárás keretében nyertes NK-VR Konzorcium (8749, Zalakaros, Jegenye sor 3.) valósítja meg. 


 Az I. ütemben az Erzsébet tér rekonstrukciója, a Huszti György téri körforgalom kialakítása, Magyar és Petõfi utca összekötése az Arany János és a Királyi Pál utca meghosszabbításával, és a Zrínyi u. – Teleki u. összekötése épül meg. Az elmúlt év végén megvalósult Huszti téri körforgalomban található köztéri elemek végigkísérik a rekonstrukció valamennyi projektelemét is. Így a térburkolatok, a közvilágítási kandeláberek megjelennek majd az Erzsébet téren is, ahol a kivitelezési munkálatok április hónapban megkezdõdnek. Itt elsõ munkafázisban a meglévõ köztéri elemek elbontása, térburkolat felszedése történik meg a kivitelezõ által, mely elemeket az önkormányzat további hasznosítás céljából a VIA Kanizsa Városüzemeltetõ Nonprofit Zrt. telephelyén deponál.
Folyamatos munkavégzés történik jelenleg is a Zrínyi u. – Teleki u. összekötésében (képünkön) , valamint az Arany J. u. – Petõfi u. összekötésénél is, ahol jelenleg a közmû kiváltások, illetve meglévõ közmû bekötések cseréje zajlik. A kivitelezés ideje alatt folyamatos félpályás útlezárásra lehet számítani az erre közlekedõknek. Idõszakosan alternatív útvonal kijelölése mellett esetenként teljes útlezárásra is lehet számítani ezeken a helyeken.
A Zrínyi u. - Teleki u. összekötése várhatóan június 30-án fejezõdik be.



2011-03-24 04:00:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül