Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948540    








Honlapkeszites

Indul a családi napközi

Az utolsó simításokat végzik az Ingatlankezelési Intézmény szakemberei a kiskanizsai, Munkácsy utcai épületen, amelyben február elsejétõl elindítja családi napközijét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az újfajta szolgáltatás célja egyfajta bölcsõdei ellátás biztosítása a városrészben.


A város közgyûlése még a múlt év végén döntött arról, hogy használatba adja a Munkácsy úti épületet a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, amelyben a karitatív szervezet úgynevezett családi napközit mûködtet majd, ami tulajdonképpen egyfajta bölcsõdei ellátást nyújt a kiskanizsaiaknak. A máltaiakat végig támogatta a körzet két képviselõje, Polai József és Tóth Nándor, hiszen a bölcsõdei ellátást hiányoló szülõi igények elsõsorban hozzájuk futottak be. Az IKI szakemberei decemberben láttak hozzá az épület belsõ renoválásához, s éppen e cikk megjelenésekor fejezték be a munkálatokat. Az IKI munkadíjat nem számított fel, ellenben az anyagköltséget a szeretetszolgálat állta.

– A Bóbita Családi Napközit azért indítjuk el itt, mert Kiskanizsán eddig nem volt biztosított a bölcsõdei ellátás – mondta lapunknak Madarászné Kele Márta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa. – A családi napközi voltaképp szülõ-helyettesítési funkciót lát el, ilyen módon próbáljuk segíteni a munkavállalásra kényszerülõ szülõket. Húsz hónapostól öt éves korig biztosítjuk a gyerekek napközbeni ellátását, hét gyermek számára rendszeresen, s lehetõség van ugyanennyi kicsi idõszakos elhelyezésére is. Arra gondolunk, hogy bizonyára lesznek olyan anyukák, akik nem egész napra, hanem például ügyes-bajos dolgaik intézésére csak három-négy órára szeretnék megoldani a gyermek elhelyezését. Erre is lesz lehetõség, persze ésszerû idõkeretek közt, azaz a napközi nyitva tartási ideje alatt. Mivel óvoda mûködik Kiskanizsán, s a délutáni ellátás és foglalkoztatás biztosított, úgy vélem, elsõsorban a még nem óvodáskorú gyerekeket hozzák majd el az anyukák, apukák. Itt harmonikus, családias körülményekkel, a korosztály igényeihez illeszkedõ fejlesztési programmal, játékokkal várja õket két szakképzett munkatársunk. A napi négyszeri étkezés és a meleg ebéd biztosított, ezért napi ötszáz forint körüli térítési díjat kérünk majd. A szolgáltatás február elsejétõl indul, de már most várjuk a szülõk jelentkezését a 06-30-485-6591-es telefonszámon, illetve január második felétõl a helyszínen, a Munkácsy út 7. szám alatt.

Horváth Attila



2008-01-09 13:00:27


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül