Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948980    








Honlapkeszites

Szabadhegy, Sánc, Kisfakos, Nagyfakos és Bagola

Sorozatunkban a végeken járunk. Arra vagyunk kíváncsiak, milyen kérdésekkel, problémákkal keresik fel a város peremkerületein élõk az önkormányzati képviselõiket. Jerausek István a nyolcas számú egyéni választókörzet képviselõje. Jelölõszervezete a FIDESZ-KDNP volt. Szabadhegy, Sánc, Kisfakos, Nagyfakos és Bagola zárja választókörzetét. Beszélgetésünket is ebben a sorrendben kezdjük.

– Hamarosan elkezdõdik Szabadhegyen a régóta várt szennyvízcsatorna-építése, melyhez természetesen az ott élõk is hozzájárultak kétszázezer forintos önrészszel. A területet már átadták a kivitelezõnek. Még ebben az évben megtörténik az ivóvízvezeték bõvítése is. Sürgetõvé vált a Kukor család által felállított feszület felújítása a Szabadhegyi utca elején, mielõtt a talapzatában kárt tenne a közelében kialakított csapadékvíz-elvezetõ árok. Megbeszéltük Dr. Károlyi Attila (MSZP-MSZDP) önkormányzati képviselõvel, hogy közösen felújíttatjuk a képviselõi keretünkbõl. 


 – Mikor indulhatunk ki a városból kerékpárúton a Csónakázó-tóra?
– Az idei évi költségvetésben szerepel, és elõkészítés alatt áll a Hevesi úttól induló kerékpárút Sáncon át a Csónakázó-tóra. A sánci lakossági fórumokon és a képviselõi fogadóóráimon többször kérték gyalogátjáró felfestését a buszmegállónál. A 61-es elkerülõ út átadását követõen visszatérünk majd a kérdésre, mert az is elképzelhetõ, hogy a forgalomcsökkenés miatt már nem lesz rá szükség. Szintén régi kérése a sánciaknak a temetõ bejáratától a ravatalozóig vezetõ út kiépítése. A képviselõi keretemet szeretném ehhez is felhasználni, ha sikerül megnyernem Dr. Etler Ottó (CÖNE) képviselõtársam támogatását, aki szintén ebben a körzetben indult a választásokon. És még egy jó hírt el kell mondanom. A Szívbetegek Egyesülete már készül a második Sáncért – Szabadhegyért majálisra. Szeretném, ha a sikeres megrendezés érdekében a város is adna hozzá támogatást.
– Kisfakoson tavaly felújították a Sandi utca járdáját. Mi a következõ megoldásra váró feladat a településrészen?
– Továbbra is sürgeti a lakosság a Damjanich utca felújítását. Ugyanitt megoldódott a csatornázást követõ talajtömörítés, van kultúrház, orvosi rendelõ a városrészben, a régi iskola épületének sorsa azonban folyamatosan foglalkoztatja az ottaniakat. Itt is be tudok számolni egy jó hírrõl. Elsõ alkalommal részesül a Kisfakosi Városszépítõ Egyesület a város költségvetésébõl nyolcszázezer forintos támogatásban. Ez elõrelépést jelent mindenképpen, hisz lehetõség lesz rá, hogy programok szervezésével életet leheljenek a kultúrházba. Nagyfakoson is elkészült a buszváró terve, megvan már az építési engedélye is. A település elõtt, a régi helyén fog majd állni. Bagolán a pénzügyi lehetõségeivel jól sáfárkodó Városszépítõ Egyesület minden évben meghívja a lakosságot a hagyományos rendezvényeire.
Beszélgetésünk végén Jerausek István nem hagyta szó nélkül azt sem, hogy lenne mit felújítani Katonaréten az Õrház és a Sánci utcában is.
B.E.



2011-03-27 07:26:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül