Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949183    








Honlapkeszites

Koldusok, kéregetõk, zokniárusok kíméljenek!

A város képviselõ testülete jóváhagyta a közterületek és közterület jellegû területek használatáról szóló rendelet módosítását, amely szabálysértéssé nyilvánítja a koldulást és a kéregetést. A rendelet szabálysértésként kezeli a koldulást, kéregetést a Zrínyi Miklós, a Rozgonyi, a Vásár, a Sabján Gyula és a Király utcákban, a Széchenyi, az Eötvös, a Huszti téren, illetve az általuk körbefogott utcákban – azaz a városközpontban.


– A közterület-felügyelet hasonlóan fog eljárni ezekben az esetekben, mint általában a közterületeken létrejött, a városképet csúfító, szeméttel, hulladékkal szennyezett hajléktalan-zugok felszámolása során – mondta kérdésünkre Bakonyi Tamás, a felügyelet vezetõje. – Természetesen, habár a rendelet lehetõvé teszi, nincs sok értelme helyszíni bírságot kiszabni, így marad a többszöri figyelmeztetés, ami a tapasztalataink szerint egy idõ után hatásosnak bizonyul.

Bakonyi Tamás egyébként azt is megjegyezte, a rendelet alól az állítólagos alapítványok részére gyûjtõ hivatásos kéregetõk sem kivételek, akik a koldusoknál sokkal erõszakosabbak. Nem beszélve azokról az utcai árusokról, akik a járókelõket és a parkolókba éppen beálló autósokat támadják le zoknijaikkal és alsónemûikkel, szinte levakarhatatlanul. Ha mégis sikerül „megmenekülni”, akkor általában válogatott szitkokat vágnak az ember fejéhez. Nos, velük szemben már van értelme a helyszíni bírság kiszabásának, melynek mértéke ötszáztól tízezer forintig terjedhet.

Bakonyi Tamás megjegyezte, egyébként a rendeletmódosítás éppen miattuk történt, hiszen különösen ünnepek elõtt megszaporodik a számuk a belvárosban.

Horváth Attila



2008-01-10 08:43:58


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül