Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948484    








Honlapkeszites

Vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjérõl

Ismét a közgyûlés napirendjére került a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjérõl szóló 49/2010. (XII. 20.) számú rendeletének a módosítása. A szigorítás hatására több vállalkozó írásos kérelmet nyújtott be, melyben sérelmezték, hogy az Eötvös tér kikerült a belvárosi mentességi övezetbõl, holott a városrekonstrukciós program is így kezeli a teret.

A vállalkozók szerint a rendeleti korlátozás ellehetetleníti a vállalkozásukat, mert üzleteiket a hétvégi napokon, pénteken és szombaton csak este 23 óráig tarthatják nyitva. Indokaikban az is szerepelt, hogy a hétköznapi forgalom a jelenlegi gazdasági nehézségek miatt nagyon alacsony, a hétvégi hosszabb nyitva tartással tudják csak a bevételeiket növelni annak érdekében, hogy mûködõképesek maradjanak, és ne kelljen csökkenteni a dolgozóik létszámát. 


 Elsõsorban a fiatalabb korosztály látogatja hétvégén a vendéglátóhelyeket, akiknek a szórakozásához megfelelõ körülményeket tudnak biztosítani, és a lakosságtól sem érkezett panasz a mûködésükkel kapcsolatban. A kérelmezõk ígéretet tettek arra is, hogy fokozottabban figyelnek vendégeik kulturált viselkedésére, az üzletek környezetének tisztaságára. A testület tagjai tizenhat igen szavazattal elfogadták a rendelet módosítását, mely szerint a korlátozott nyitvatartási idõ nem terjed ki az Eötvös téri vendéglátó üzletekre.

B.E.



2011-04-07 14:34:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül