Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894860    








Honlapkeszites

Az erdõk tûzvédelmérõl

A hosszúra nyúlt téli idõszak végeztével a természet gyorsan felélénkül. Ez évben remélhetõleg a tavaszi száraz idõszak rövidsége nem ad alkalmat jelentõs erdõ- és avartüzek kialakulására.
Nemsokára kirándulók keresik fel az erdõket, ezért idõszerû a kijelölt erdei tûzrakó helyek átvizsgálása, ha szükséges rendbe rakása. A hiányzó eszközök, a tûzgyújtásra vonatkozó figyelmeztetõ feliratok, tûzoltó homok, stb. pótlása.
Alkalomszerû tûzveszélyes tevékenység biztonságos végzéséhez az alábbi általános elõírásokat kell betartani:
 


Erdõben csak kijelölt tûzrakó helyen szabad tüzet gyújtani.
Tüzet csak szélcsendes idõben szabad gyújtani.
A tûz meggyújtása elõtt, annak tovaterjedésének akadályozásához megfelelõ tûzoltóeszközt, felszerelést (tûzoltó készüléket, vízzel telt vödröt, homokot szórólapáttal, stb…) készenlétbe kell helyezni.
A tûz meggyújtása után azt õrizetlenül hagyni nem szabad, a tevékenység végeztével a tüzet teljesen el kell oltani.
Ezek olyan jellegû szabályok, melyeket minden esetben be kell tartani.
Az erdõt ismerõk, azzal napi kapcsolatban lévõk számára a fent említett tûzvédelmi szabályok ismertek, kézenfekvõek, az erdei kirándulók kevésbé ismerik az elõírásokat, nem érzik a veszélyt. Rendkívül nagy jelentõséget tulajdonítok ezért a felvilágosító munkának, a figyelmeztetõ, tájékoztató feliratok elhelyezésének. A felvilágosító munka terén parancsnokságunk is rendszeresen közremûködik a sajtón keresztül, a nagyközönség tájékoztatásával, figyelemfelhívásával.
Elõzzük meg az erdeinkben és a természeti értékekben a tûz pusztítását, a tûzvédelem közös ügyünk! Ha tûzesetet észlel, kérjük jelezni a 105-ös vagy a központi 112-es segélyhívó telefonszámon.
Bugnits-Tóth Eszter tû.hdgy

 



2011-04-08 09:20:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül