Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892303    








Honlapkeszites

Optimistán a jövõbe – mintegy 80 milliós beruházás Nagykanizsán

A délelõtt folyamán állt munkába városunk egyik digitális nyomdájának legújabb fejlesztése, egy Xerox Colour 1000 típusú, professzionális, digitális nyomdagép. A Qualité ügyvezetõje, Toperczer Zsolt, a Xerox képviselõjével, Hulényi Bencével karöltve mutatta be ezt a közös, mintegy 400 ezer dolláros beruházást.

Elmondták, hogy Magyarország nyugati részében mindössze két ilyen nagykapacitású, a digitális nyomtatás teljes eszköztárát felvonultató berendezés található, az egyik itt, a másik Gyõrben. Terveik szerint a nagy beruházás mintegy három év alatt megtérül, figyelembe véve, hogy ezzel a géppel nem csak a helyi, hanem a térségi piacot is le kívánják fedni.


Köszöntõjében Cseresnyés Péter polgármester kiemelte, szívesen vesz részt minden olyan eseményen, amely elõremutató, s a helyi vállalkozások optimista hozzáállást tükrözi. Hiszen minden beruházás munkát biztosít, valamint megerõsíti a városvezetést és az itt élõket abban, hogy városunkban érdemes befektetni. Az önkormányzat mindig szem elõtt tartotta és tartja a kis- és közepes vállalkozások támogatását, a munkahelyteremtést, melyre ebben az évben 55 millió Ft-ot terveztek.
Mérksz Andor, a TISZK képviseletében az oktatás szemszögébõl szólt hozzá, elmondta, a legfontosabb, hogy az oktatást közelebb kell hozni annak felhasználóihoz, s erre kiváló gyakorlati hely lesz a most kapacitásait bõvítõ vállalkozás.

H.T.

(További képek a galériában)



2011-04-08 10:40:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül