Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893701    








Honlapkeszites

Négyszázezer forint a „Hegyek-völgyek” napok rendezvényre

A múlt héten ülést tartott a Nagykanizsai Kistérségi Többcélú Társulás, melynek alkalmával többek között beszámolót tartottak a 2010-es év munkájáról, valamint döntöttek a Hegyek-völgyek rendezvény megtartásáról és a rendezvénysátor igénylésekrõl is.

Mint az ülésen elhangzott, a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulásának Felügyelõ Bizottsága a társulási megállapodás szerint végezte tevékenységét a 2010. évben. Összesen nyolcszor ült össze a társulási tanács, ezekkel az alkalmakkor a bizottság által tárgyalt napirendek száma ötvenhét, a hozott határozatok száma pedig hatvankettõ volt.


A 2010. év a társulás életében az általános önkormányzati választások következtében a bizottságok összetételében is változást hozott, az új tisztségviselõk választása 2010. október 29-i ülésen megtörtént, a feladatokat ennek megfelelõen folyamatosan a tanács mûködése szerint látták el. A bizottság tagjai munkájukért térítést nem kapnak, azt a társulás eredményes feladatellátásának elõsegítése érdekében végezték. Ami az elnökség munkáját illeti, az éves ülések száma kilenc, a tárgyalt napirendek száma hatvankilenc, a hozott határozatok száma pedig nyolcvan. Mind a bizottságok, mind pedig az elnökség éves munkájáról szóló beszámolókat elfogadták az ülésen. Napirendi pontként tárgyalták az éves ellenõrzési jelentést a társulás 2010. évi belsõ ellenõrzési munkájáról. Tavaly az NKTT belsõ ellenõrzési csoportja huszonkilenc településen látott el ellenõrzési feladatokat. Mint hozzátették, még 2009-ben indult el egy folyamat, amelynek célja, hogy az önkormányzatok pénzügyi és gazdálkodási feladatainak személyi és informatikai problémáin segítsenek. Ennek eredményeként egy egységes integrált gazdálkodási rendszert használ 2010. január elsejétõl a kistérségbe tartozó önkormányzatok kilencven százaléka. A rendszer központi oktatása is sikeresen megvalósult, amellyel jelentõs költségcsökkenést értek el. Tárgyalták a „Hegyek-völgyek” napok rendezvényére vonatkozó támogatás kérését, amelyet a társulási tanács február negyedikén tartott ülésén egyszer már napirendre tûzött, de akkor nem született döntés. Hosszúvölgy, Fûzvölgy, Homokkomárom és Magyarszentmiklós polgármesterei közösen nyújtottak be kérelmet a 2011. augusztusára tervezett közös rendezvényük támogatása céljából, összesen négyszázezer forintot kérve a társulástól. A településeknek össze kellett állítaniuk a rendezvény költségvetését, melynek ismeretében és átvizsgálását követõen a Társulás végül elfogadta a kérelmet. Határozat született a rendezvénysátor igényléseket illetõen is, amelyet megelõzött a társulás munkaszervezete által bekért önkormányzati sátorigénylések átvizsgálása. Ennek alapján összeállították a kistérség településeinek ez évi igényét, így megállapítható, hogy ugyanarra az idõpontra nincs többes igénylés. Az idõpontokra tehát rendelkezésre áll a sátor, az újabb igényléseket az üzemeltetõvel kell elõzetesen egyeztetni.
Z.A.



2011-04-11 12:33:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül