Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948749    








Honlapkeszites

Épülhet a kerítés a MAORT-telepen

A közgyûlés tizennégy igen, egy nem, két tartózkodás mellett elfogadta az épített és természeti környezet értékeinek helyi védelmérõl szóló önkormányzati rendelet módosítására elõterjesztett javaslatot.

A testület a decemberi soros ülésén már megtárgyalta a rendelet módosításáról szóló elõterjesztést, és ezzel kapcsolatban megalkotta az 50/2010. (XII. 20) számú rendeletét. A rendelet-módosításra lakossági indítvány alapján került sor, mivel az Olaj utcai lakosok egy része a telkük hátsó, nyugati telekhatárán tömör kerítést szeretne építeni vagyonvédelmi megfontolásból. 


 A közgyûlési vitában is felmerült, hogy az érintett lakossággal célszerû lenne egyeztetést folytatni, és annak eredményeként szükség esetén a témát újra a közgyûlés elé kell tárni. A rendelet módosításának értelmében a MAORT-telep telkeinek olyan hátsó telekhatárán, amely egyúttal építési övezeti határt is jelent, a drótfonatos kerítésen kívül a terepszint felett legfeljebb két és fél méter magas tömör, falazott, és az ingatlanon álló épület falával megegyezõ színûre festett kerítés építhetõ. A rendelet módosítása javítja az ott élõ lakosok biztonságérzetét és nyugalmát. Az önkormányzatra semmilyen költségvetési hatása nincs, és az érintett lakosok számára sem jár kötelezõ erejû anyagi következményekkel. A rendeletben foglaltak környezetre gyakorolt hatása minimális, de az érintett lakosok nyugalmát védené a garázstelep környékének zajhatásától.

B.E.



2011-04-14 06:01:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül