Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948990    








Honlapkeszites

A kanizsai demokratákról és az ország költségvetési helyzetérõl

A kanizsai demokraták második összejövetelén Katona Tamás egyetemi tanár, volt pénzügyminisztériumi államtitkár tartott elõadást az ország költségvetési helyzetérõl.

A Honvéd Kaszinó nagytermében a szervezõk nevében Böröcz Zoltán köszöntött minden baloldalit, jobboldalit, liberálist, konzervatívot és mindazokat, akik megtisztelték megjelenésükkel a rendezvényt. Elöljáróban összefoglalta mindazt, amiben egyetértettek a januári találkozójukon: Magyarország letér, vagy letérésben van arról a közmegegyezésen alapuló útról, amit a rendszerváltás elõtti kerekasztal-tárgyaláson meghatároztak, majd az 1990-es választások hitelesítettek. Egyetértettek abban is, hogy Magyarországon veszélybe került a demokratikus berendezkedés, egy centralizált irányú, tekintélyelvû autokrata irányítású rendszer kiépítésének a kísérlete folyik. 


 Azt mondták, a demokraták felelõssége abban áll, hogy képesek-e megállítani a polgári demokrácia lerombolását, Orbán Viktor valamint csatlósai országlását. Elsõsorban az MSZP felelõssége, hogy a demokratikus erõk összefogását kezdeményezze, szervezze. Kérdése az volt, mi történt a magyar gazdasággal, miért nem felelt meg az új kormánynak az az út, ami a Bajnai kormány gazdasági prognózisában szerepelt és az EU is alkalmasnak találta arra, hogy Magyarország számára gazdasági fellendülést eredményezzen.
Elõadásában Katona Tamás a kormány elmúlt egy évet közgazdaságilag így foglalta keretbe: a fülkeforradalomtól az elsõ Orbán csomagig. Majd szólt a kormány fõ törekvéseirõl, gyökeresen más gazdaságpolitikájáról, a költségvetést tehermentesítõ intézkedésekrõl, a kiadások és a személyi jövedelemadó csökkentésérõl, és annak következményeirõl, a foglalkoztatásról, a Széll Kálmán Tervrõl, amit igazi széllel bélelt tervnek nevezett.

B.E.



2011-04-12 14:03:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül