Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948324    








Honlapkeszites

Ki mozgatja a szálakat? - avagy ki beszél itt iskola összevonásról

Felesleges, hangulatkeltõ demonstrációra készül a Cserháti szakképzõ iskola közalkalmazotti tanácsa. Olyan ellen tiltakoznak – ami nincs. A tervezett ésszerûsítés egyetlen nagykanizsai diákot sem érint hátrányosan. Mindenki ugyanoda járhat, ugyanazt tanulhatja, mint eddig.

A vezetõi szintû átszervezés nyolc nagykanizsai oktatási intézményt érint. Ezek közül mindössze a Cserháti Sándor Mûszaki Szakképzõ Iskola és Kollégium tüntetésre buzdító közalkalmazotti tanácsa nem érti, a jelenlegi helyzetben a leghumánusabb intézkedést készíti elõ az önkormányzat. Más városokkal ellentétben Nagykanizsán nem lesz iskolabezárás, pedagógus-elbocsátás, és az ésszerûsítés csak az igazgatói szintet érinti, a diákok õsztõl is ugyanabba az intézménybe járhatnak majd, amelyben eddig is tanultak.


 Így megmarad a város sokszínû képzési kínálata, nem kerülnek veszélybe egzisztenciák, és ami a legfontosabb: a diákokat sem éri semmifajta érdeksérelem. Szimpátiatüntetés helyett azonban mégis tiltakozásra készül, az utcára hív a Cserháti szakképzõ iskola közalkalmazotti tanácsa.

Olyan eszközhöz nyúlnak, ami iskolabezárás esetén érthetõ lenne, jelen helyzetben viszont csak hangulatkeltésre, az indulatok felesleges felkorbácsolására alkalmas. Egyetlen iskolaként szánta rá magát erre a lépésre a nyolc érintett oktatási intézmény közül a Cserháti. A többi tantestület és szülõi közösség megértette, elfogadta: ez a leghumánusabb intézkedés, amellyel megelõzhetõ, elkerülhetõ egy drasztikus lépés, és megõrizhetõ Nagykanizsa oktatási rendszerének stabilitása. Persze, ezekben az intézményekben nem a rosszindulatú politikai érdek, nem a zavarkeltés szándéka mozgatja a szálakat.

Világosan látni kell, néhány éven belül egy iskolányi gyermek hiányzik majd Nagykanizsáról. Az önkormányzat mégsem zár be egyetlen intézményt sem, hanem gyakorlatilag fájdalommentes ésszerûsítéssel próbálja biztosítani az oktatási rendszer stabilitását.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata tovább folytatja az egyeztetéseket az érintett iskolák tantestületeivel, és elutasít minden hangulatkeltõ, esetleg a diákokat felhasználó, öncélú akciót.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata



2011-04-18 13:07:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül