Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892346    








Honlapkeszites

Energia-megtakarítás a konferencia fókuszában - Kanizsai közös képviselõt díjaztak

Április 19-én zsúfolásig megtelt a kanizsai Inkubátorház parkolója, ahol egy országos szintû programot tartottak. Az érkezõket egy megújuló energia felhasználásokat bemutató mobil kiállítás fogadta.

Nagykanizsára érkezett ugyanis a Társasházi Háztartás szaklap valamint a Társasházak és Társasházkezelõk Országos Egyesülete által szervezett roadshow. Ennek keretében konferenciát tartottak, amelynek fókuszában a társasházak törvényes és energia-hatékony mûködtetése állt. A nyitóelõadást Kámán, László a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató ZRt. vezérigazgatója tartotta, aki a kanizsai társasházi helyzetrõl és a panel-program tapasztalatairól osztotta meg gondolatait. 


 Az OTP elõadója a társasházak energia megtakarításához nyújtandó hitelkonstrukciót mutatta be, míg az Allianz képviselõje a kézzelfogható megtakarításokról tartott elõadást. Izgalmas prezentációval rukkolt elõ a Caparol Hungária márkaképviselõje, aki a rendszerszintû hõszigetelés módjait és anyagait tárta a hallgatóság elé.
Ezután kellemes kötelességének tett eleget Meichl Mátyás a Társasházi Háztartás lap fõszerkesztõje, aki Energia Hatékonysági díjat adott át Kiss Sándornak, a Városkapu krt. 3. számú ház közös képviselõjének.
A szünetben hosszas konzultáció következett a megjelent cégek munkatársaival, akik immár társasházakra szabott konkrét kérdésekre is válaszoltak. Az MT Méréstechnika Kft. az általa forgalmazott és rendszerbeállított mérõmûszerekrõl és annak elõnyeirõl tájékoztatott. Régóta folyamatos az érdeklõdés a lakóközösségek részérõl a pályázati lehetõségek és források iránt. Ezekre kínált megoldásokat és adott tippeket a PS Tender Kft. elõadója. Különösen Zala megyében lehet érdekes a hõszivattyús rendszerek kiépítése és elterjesztése, hiszen erre a térség termál kincse is kiváló lehetõséget nyújt – summázta mondandóját Nyilas Melinda HGD Kft. marketing menedzsere.
Dr. Bék Ágnes a Társasházak és Társasházkezelõk Országos Egyesületének elnöke a társasházi törvény változásairól és az SZMSZ módosításairól tájékoztatta a közös képviseletet ellátó személyeket és vállalkozásokat. Ahogyan az várható volt ezután jöttek azok a jogi kérdések, amelyek konkrét problémák megoldásának lehetõségeit firtatták.
A hasznos ismeretekkel szolgáló konferencia végén a közös képviselõk átvehették azt a több száz oldalas, gyakorlatias szemléletû kiadványt, amely a mindennapokban segíti a társasházkezelõk munkáját.



2011-04-20 22:02:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül