Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893294    








Honlapkeszites

Vállalkozói Információs Nap

A Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Vállalkozói Információs Napot szervez május 5-én csütörtökön 4 órától az Inkubátorházban. Az információs napról és az együttmûködési megállapodásokról Dr. Polay József kamarai elnök, Mihovics Zoltán az Inkubátorház vezetõje és Kerekes Gábor, a Vállalkozásfejlesztési Alapítvány irodavezetõje tartott sajtótájékoztatót.

A városi kamara minden olyan szervezettel, intézménnyel kapcsolatot tart, együttmûködik, amelyek a jelenlegi és a leendõ vállalkozások érdekeit szolgálják. A NKIK tavaly októberben írt alá együttmûködési megállapodást a Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.-vel. A megállapodás egyik célja a közös tájékoztatók, információs napok szervezése, amelyeken kölcsönösen részt vesznek. Erre példa a május 5-ei Vállalkozói Információs Nap, melyen a Széchenyi Kártya Programot mutatja be a kamara. A Széchenyi Kártya a folyószámla hitelen kívül több elemmel bõvült: a forgóeszköz-, a beruházási-, az önerõ kiegészítõ- és a támogatást megelõlegezõ hitellel, amelyrõl részletes információt hallhatnak az érdeklõdõk.


 Mihovics Zoltán elmondta, az Inkubátorház kiemelten szeretne foglalkozni azokkal a helyi vállalkozásokkal, akik nem rendelkeznek elegendõ információval és tõkével. Pályázati forrásokkal, foglalkoztatási támogatásokkal, melyek segítségével embereket tudnak alkalmazni, s ezáltal csökkenthetõ a munkanélküliség.
Kerekes Gábor kiemelte, az 1992-ben alakult alapítvány a mikró- és kisvállalkozások segítségre, mûködésük támogatására, ezáltal Zala megye gazdaságának fejlesztésére jött létre. Úgy érzi, Nagykanizsának erõsége, hogy jó együttmûködés alakult ki a különbözõ szervezetek között, hiszen összefogva több eredményt tudnak elérni. A csütörtöki információs napon a mikrohitel-finanszírozást mutatja be mikro- és kisvállalkozóknak.

B.E.



2011-05-03 10:44:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül