Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948536    








Honlapkeszites

Így fog mûködni a Múzeum

Közérdekû muzeális gyûjteményként a Thúry György Múzeum továbbra is végezhet gyûjtést, állandó kiállítást mutat be, biztosítja a kutatás feltételeit, a kiállításhoz kapcsolódó közmûvelõdési és múzeumpedagógiai szolgáltatásokat nyújt. A módosítás nem érintené a szakalkalmazottak létszámát, elõnye a nyitvatartási idõ csökkentésében jelentkezik, mivel télen 5 hónapon keresztül az állandó kiállítás – az elõre bejelentett csoportos látogatások kivételével – zárva tart. - olvasható a a megyei közgyûlés elõterjesztésében.


A közel fél éven át zárva tartó állandó kiállítás miatt csak határozott idõben foglalkoztatott teremõrök foglalkoztatása indokolt. Jelenleg részmunkaidõben négy közalkalmazott látja el a teremõri feladatokat, mely munkatársak közül két fõ határozatlan, két fõ pedig határozott idõre kinevezett munkavállaló, a határozati javaslatban foglaltak szerint két fõ teremõr közalkalmazotti jogviszonyának megszûntetésére kerül sor.
A kiállítóhely nyitva tartási idejének csökkentése csak a kiállítóhely épületének korlátozott nyitva tartását, illetve a téli hónapokban bezárását jelenti, mivel az irodák és a raktárak egy másik épületben helyezkednek el.
A múzeum gyûjtõkörei közül a régészet, a történet és a jelentõs néprajzi gyûjtemény miatt a néprajz maradna. Régész és történész muzeológus szakalkalmazottal rendelkezik a múzeum, a néprajz szakág fennmaradása pedig úgy biztosítható, ha a Göcseji Múzeumban alkalmazott néprajzos – muzeológus szakalkalmazottak látják el a nagykanizsai gyûjtemény gondozását.



2011-05-04 11:00:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül