Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949256    








Honlapkeszites

A polgármester köszöni a tûzoltók munkáját

A tûzoltókat köszöntjük ezen a napon, Szent Flórián ünnepén. A tûzoltókat, akik életük kockáztatásával védik, óvják élet- és vagyonbiztonságunkat – itt, Nagykanizsán és térségében is.

Flórián római katonatiszt volt Norciumban, a mai Ausztriában. Diocletianus uralkodása idején a keresztény hit megvallásáért szenvedett vértanúságot. A legenda szerint már gyermekkorában megmentett egy házat a teljes megsemmisüléstõl, éppen ezért gyakori ábrázolása, hogy római tiszti egyenruhában, egy cseber vízzel a kezében, eloltja egy ház vagy egy település tüzét.


Mai követõi, Nagykanizsa tûzoltói is számos esetben tettek már tanúbizonyságot bátorságukról, segítõ szándékukról és bajtársiasságukról. Olyan közösség dolgozik városunkban, amelyre mindig számíthatunk, amely fegyelmezettségével, elkötelezettségével a várost és térségét szolgálja.

Száznégy tûzoltónk az év minden napján készen áll arra, hogy akár élete kockáztatásával megmentse a bajba jutott dél-zalai polgárokat, segítséget nyújtson tûzesetnél, balesetnél, természeti katasztrófánál. A hétköznapok biztonságát jelentik õk, a mindennapi csendes hõsök. Ám ezen a napon, május 4-én a reflektorfénybe kell lépniük, hogy figyelmünk rájuk irányulhasson s köszönetünket – a közösség köszönetét – kifejezhessük nekik.

Szent Flórián a tûzoltó hivatás lényegét testesíti meg: a becsületességet, az önfeláldozást, a segítõ szándékot. Aki e testület tagja lesz, komoly terhet vállal, állandó veszélyben él. Mégis, az a tapasztalat, hogy csak minimális a lemorzsolódás.

Nagykanizsa fontos értéke a tûzoltó parancsnokság, az állomány, amelyet erejéhez mérten segít, támogat önkormányzatunk. Ennek jegyében érkezett néhány napja városunkba az új vízszállító autó, s ezt szimbolizálja, hogy Szent Flórián napján 21 tûzoltó kapott elismerést, jutalmat.

Nekik és társaiknak is köszönöm, hogy munkájukkal, szolgálatukkal hozzájárulnak Nagykanizsa és térsége biztonságához. - foglalta össze Cseresnyés Péter polgármester.

 



2011-05-04 11:57:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül