Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892751    








Honlapkeszites

Vállalkozók köszöntése

A hagyományoknak megfelelõen idén is köszöntötte a város vállalkozóit Marton István polgármester, amely alkalommal átadta az Év Vállalkozója kitüntetõ címeket is. Az elmúlt idõszak legdinamikusabb fejlõdést produkáló vállalkozásai a Kanizsa-Car Kft. és a Geoker 2000. Bt. voltak.

– Közös érdekünk, hogy rendben legyen a város gazdasága – mondta Nagykanizsa elsõ embere a Medgyaszay Házban tartott ünnepségen, aki a gazdasági élet szereplõinek köszönetet mondott azért, hogy munkát adnak a kanizsai polgároknak. – Mindenki tehesse a dolgát, a vállalkozások nyereségesen mûködjenek, munkahelyeket teremtsenek, adót fizessenek, az emberek dolgozzanak, s azt érezhessék, hogy egy olyan közösségnek a tagjai, amelynek tagjai kölcsönösen erõsítik egymást. Ennek érdekében azonban az önkormányzatnak is jól kell dolgoznia. Olyan feltételeket kell teremtenie, hogy az egyének, a családok és a vállalkozások eredményesek lehessenek. Mi szeretnénk minél jobban megfelelni ennek az elvárásnak – utalt az önkormányzat vállalkozásokhoz való viszonyulásának mibenlétére Marton István, aki azt is jelezte: a város adórendelete is e szemléletet tükrözi.


Hogy pontosan mirõl is van szó, azt Somogyi Ottó, a polgármesteri hivatal adóügyi irodájának vezetõje részletezte. A szakember elmondta, az elmúlt gazdasági évben csaknem 3,1 milliárd forintnyi helyi adóbevétel realizálódott, köszönhetõen a város vállalkozásainak. Ez az összeg több mint négyszázhúsz millió forinttal magasabb, mint az elõzõ évi. Szólt az iparûzési adó fizetési mentességének kiterjesztésérõl, amely alapján 2007-ben több mint 2600 kisvállalkozásnak nem kellett fizetnie iparûzési adót.

Ezt követõen átadták Az Év Vállalkozója díjat, melyet két kategóriában, a vállalkozás által befizetett helyi adó növekménye alapján ítélnek oda minden évben. A kis- és középvállalkozások közül a Geoker-2000 Bt., a nagyvállalkozások sorában pedig a Kanizsa-Car Kft. érdemelte ki a város címerével ékesített emlékplakettet.

Elõbbi nevében Keresztes Csaba ügyvezetõ, utóbbi képviseletében pedig dr. Szekeres András ügyvezetõ vette át az elismerést Marton István polgármestertõl. A vállalkozók köszöntése állófogadással zárult.

Horváth Attila




2008-01-21 15:48:52


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül