Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949312    








Honlapkeszites

Újraszentelték a Látóhegyi kápolnát

Újraszentelték a civil összefogással megújult Látóhegyi kápolnát. A szentmisét Fliszár Károly fõesperes-plébános és Vereb Zsolt, a Nagykanizsai Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Diákotthon és Boldog Donáti Celesztina Óvoda igazgatója celebrálta.

A civil közösségek, a támogató vállalkozók, a VIA Kanizsa Zrt. és Tarnóczky Attila tanár által felújított kápolna az ünnepi pillanatok után a Piarista iskola védnöksége alá került.
A piarista rend birtokán a XVIII. században építették fel a Szent Donát, valamint Szent Bertalan tiszteletére felszentelt Látóhegyi barokk kápolnát. E kis templomban Kránitz Kálmán püspök 1913. november 8-án szentelte meg Victorius és Pius szent vértanúk oltárasztalba zárt maradványait. 


 Az ereklyetartón elhelyezett okiratban is kívánva, hogy Krisztus minden híve nyerjen bûnbocsánatot, aki a következõ egy évben, vagy a késõbbiekben a felszentelés évfordulóit követõ negyven napban idelátogat. A Piarista iskola közössége vállalásában ígéretet tesz arra, hogy a kápolnát, Isten dicsõségének e kis szimbólumát kedves értékeik között tartják számon, sorsát figyelemmel kísérik, környezetét a város önkormányzata, a Jézus Szíve Plébánia egyházi közössége és a Civil Kerekasztal Egyesület segítségével megóvják, gondozzák, és a lehetõségek szerint tovább szépítik. Vállalják, hogy a kápolna szentjeinek és vértanúinak napja tiszteletére rendezett Látóhegyi búcsúk szervezésében részt vesznek, s a búcsúk napján a kápolnában hálaadó szentmisét tartanak. Az események idõpontjáról a város és környékének polgárait a médián keresztül is tájékoztatják.

B.E.



2011-05-12 12:29:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül