Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948686    








Honlapkeszites

SZEMÉTGYÛJTÉS – HA ESIK, HA FÚJ

Nagykanizsa városa is csatlakozott a „TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” címmel szervezett országos akcióhoz. Május 21-én, szombaton három helyszínen gyûjtenek hulladékot az önként jelentkezõk. Ez az akció része az önkormányzat által kezdeményezett „Szedj fel pár kilót!” sorozatnak is.

Az országos akció legfontosabb célja, hogy egyetlen nap alatt a lehetõ legtöbb szeméttõl megtisztítsuk Magyarországot. Nagykanizsa a „Szedj fel pár kilót!” mozgalom keretében idén már hat akciónapot szervezett, a május 21-i hulladékgyûjtés várhatóan minden eddiginél nagyobb megmozdulás lesz. Az elõzetes jelentkezések és regisztráció alapján ezen a napon több mint százan indulnak harcba az eldobált palackok, zacskók, kisebb hulladékok ellen.

 


Cserfõn a Fidesz és a polgári körök tisztítják meg a környezetet, ide legalább 30 embert várnak a szervezõk. A Mórichelyi hegynél bajcsai és miklósfai polgárok gyûjtik majd a hulladékot, hozzájuk csatlakoznak a kanizsai postások, és liszóiak részvételére is számítani lehet. Eddig legalább 70 ember jelezte részvételét. Az alsótemplom mögötti zöld területet pedig a Bolyai Általános Iskola 25 ötödikes diákja teszi rendbe.

Valamennyi helyszínen 9 órakor indul a munka. A hulladékgyûjtést – az országos kiírásnak megfelelõen – csapadékos idõben is megtartják, ezért a szervezõk azt kérik a résztvevõktõl, hogy vízhatlan ruházattal is készüljenek. Természetesen további csatlakozókat, a környezetvédelem ügye iránt elkötelezett civileket, közösségeket is várunk május 21-én. További információkkal a közterület-felügyelet szolgál.

Az elõzetes terepszemle során az önkormányzat és a közterület-felügyelet munkatársai felmérték a helyszíneket. Cserfõn és a Mórichelyi hegynél építési törmelék és veszélyes hulladék is található. Ezt, a mostani, kézi gyûjtéses akció után, a Szed fel pár kilót! sorozat keretében, hamarosan elszállítják, így rövid idõn belül teljesen megtisztul mindkét terület.



2011-05-18 12:28:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül