Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949015    








Honlapkeszites

Programok a Sétakertben

„Együtt a Sétakertért” elnevezéssel szabadidõs programokra invitálják a családokat és minden kikapcsolódni vágyót május utolsó szombatján, délután egytõl a Sétakertbe. A kezdeményezés célja, hogy közösségi összefogással életet vigyenek a város nagy kiterjedésû, ám kihasználatlan területére.

Szõlõsi Márta önkormányzati képviselõ, a programok létrehozásának egyik kezdeményezõje elmondta, õsszel már szerveztek hasonló megmozdulást, de akkor a kedvezõtlen idõjárás miatt le kellett mondani a rendezvényt. Hozzátette, a választópolgárok fordultak hozzá azzal a problémával, hogy teljesen kihasználatlan a város nagy múltra visszatekintõ parkja, pedig akár városi rendezvények helyszínéül is szolgálhatna. Az ötleteket, hogy miként lehetne leginkább életet vinni a Sétakertbe, azóta is folyamatosan várják, sõt, kihelyezett ötletládákba a programok alatt is bedobhatják javaslataikat a résztvevõk. Szõlõsi Márta hozzáfûzte, a park valóban elég nagy ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát, így nem csak azokat várják, akik a konkrét programokat látogatnák, hanem bárkit, aki szívesen piknikezne a szabadban, tollasozna, vagy egyéb kültéri hobbinak hódolna. Sõt, arra buzdítanak a szervezõk, hogy aki szeret sütni, vigyen kóstolót kedvenc sütijébõl. Bánkutiné Dobri Noémi – akit egyébként a Kanizsa Autó-és Motorsport Egyesület elnökeként is ismerhetünk - és Horváth István városfejlesztési divízióvezetõ ismertették a programokat, amelyek között szerepel futóverseny és lábtenisz mérkõzés, valamint egy plakátkészítõ verseny is. Utóbbival az a cél, hogy a résztvevõk megmutassák, milyennek képzelik el a Sétakertet a jövõben. Ezekkel a programokkal elsõsorban a gyerekeket és szüleiket szólítják meg.


 A programok a következõk:
Egy órától lehet nevezni a sportversenyekre, majd kettõtõl indul a futóverseny, hat kategóriában. Háromtól gyermek-felnõtt lábtenisz versenyen ügyeskedhetnek a vállalkozó kedvûek, és ugyancsak kettõkor kezdõdik az „Ilyennek képzelem a Sétakertet” elnevezésû plakátkészítõ verseny. Ötkor pedig kiderül, hogy ki nyerte a futó és a rajzversenyt.

Z.A.



2011-05-24 10:27:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül