Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891498    








Honlapkeszites

Szorosabbá kell tenni a város és a kamara együttmûködését

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara éves küldöttgyûlésén adta át Cseresnyés Péter polgármester és Dr. Polay József kamarai elnök a Nagykanizsa város Minõsített Vállalkozója Tanúsítványokat kilenc vállalkozás – Par-Kom ’94 KFC., Saubermacher-Pannonia Hulladékgyûjtõ Kft., MetaPlus Kft., Kanizsa-Kert Kft., ETITEAM Kft., Nagy István, Villtek Kft., Griff Kft. és a Kanizsa Bau Kft. – vezetõinek.

A kamara 2010. évi tevékenységérõl szóló beszámolójában Dr. Polay József kiemelte: a tanúsítványok átadása is jelzi, ez a cím fontos a vállalkozók számára, és reméljük, egyre inkább egy magasabb minõséget, újabb és újabb munkákat jelent számukra. Sokan jelentkeztek a város határán kívülrõl is, õket azonban vissza kellett utasítani, mert a helyi közgyûlés a nagykanizsai telephellyel rendelkezõ vállalkozások számára tette csak lehetõvé a részvételt. A 2010-es év mind a vállalkozók, mind a kamarák számára nehéz volt. A gazdasági válság még nem múlt el. A kamara értékelése szerint ez a negatív hullám 2011-ben is érezteti hatását, sõt, hosszabban elhúzódó válságra és stagnálásra is lehet számítani. A szervezet ennek ellensúlyozására egy összetett javaslatcsomagot tett az önkormányzat elé, melyek 2011-ben és 2012-ben történõ megvalósítására a polgármester ígéretet tett. Hisznek benne, hogy ezek a lépések segítik majd a vállalkozókat, és elõreviszik Nagykanizsa fejlõdését is. Elmondható, összességében közepesen jó évet zárt a kamara, és az önkormányzattal aláírt együttmûködés megteremtheti a jövõ sikereinek alapjait. 


 Cseresnyés Péter polgármester beszédében hangsúlyozta: több mint egy éve kezdtek el komolyan tanácskozni arról, hogy hogyan lehetne a város és a helyi kamara együttmûködését szorosabbá tenni. Megköszönte a kamara vezetésének a munkát, gratulált minden minõsített vállalkozónak és megígérte, az együttmûködés folytatódni fog. Minden lehetõséget meg kell vizsgálni, hogy a város miképp tud elõrelépni a válságból. „Nagykanizsát csak együtt tudjuk fejlõdõ pályára irányítani, külön-külön nem megy. Egymásra vagyunk utalva” – mondta végül Cseresnyés Péter polgármester.

B.E.

(További képek a galériában)



2011-05-26 09:19:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül