Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949416    








Honlapkeszites

Új állampolgárokat köszönthetett a város

Három élet változásának helyszíne volt a Vasemberház Házasságkötõ terme. Egy horvát család, egy mongol származású hölgy és egy erdélyi férfi tett állampolgári esküt Cseresnyés Péter polgármester elõtt.

Kunkic Slavo és Kornelija, Balogh Gerelchimeg és Szabó Sándor évek óta Nagykanizsán él, a köztársasági elnök honosítását követõen most váltak hivatalosan az ország és a város polgárává. A jegyzõkönyv aláírása után Magyarország himnuszával köszöntötték hazánk új állampolgárait, akik emléklapot és honosítási okiratot vettek át a polgármestertõl. Nagykanizsa város vezetése és a polgárai nevében Cseresnyés Péter polgármester immár magyar állampolgárként gratulált nekik. 


 Kunkic Slavo és Kornelija Nagykanizsán alapítottak családot, a munkájuk ide köti õket. Horvát állampolgárként álmodtak nálunk egy új életet, három gyermekük született, közülük ketten már magyar állampolgárként. Nem csodát várni, hanem dolgozni érkeztek hozzánk. Már eddig is közénk tartoztak, vállalkozóként és szülõként voltak a város mindennapjainak részesei. Mostantól azonban még nagyobb a felelõsségük, magyarként kell biztonságos jövõt építeni családjuknak. Cseresnyés Péter arra kérte õket, esküjüket megtartva legyenek a haza becsületes polgárai, szolgálják és védjék mindazokat az értékeket, amelyekért õseink küzdöttek és életüket áldozták. Járuljanak hozzá a horvát-magyar barátság építéséhez, hisz jó követei lehetnek mind a horvátoknak Magyarországon, mind a magyaroknak Horvátországban.
Balogh Gerelchimeg Mongóliában született. Egy évtizede érkezett Magyarországra munkát vállalni. Varrónõként az Alföldön dolgozott, majd megismerkedett a férjével, aki Nagykanizsára hozta. Kislánya már itt született, magyar állampolgárként. Városunk befogadta, munkát is talált, közösségünk értékes tagjaként az Idõsek Otthonában dolgozik.
Szabó Sándor magyar volt eddig is szívében-lelkében, csak hivatalos dokumentuma nem volt róla. Hosszú évek óta él közöttünk, ebben a befogadó, értékeire büszke városban. Magyarként jött hozzánk, hiszen az erdélyi ember nem idegen hazánkban. Egy családi tragédia után itt talált új otthonra, ismerõsökre, barátokra. Bár Erdély hegyeivel a mi dombjaink nem kelhetnek versenybe, a polgármester bízik abban, hogy magyar állampolgárként Nagykanizsát a saját városának tekinti.

B.E.

(További képek a galériában)



2011-05-26 10:00:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül