Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948808    








Honlapkeszites

Évértékelõ

A hatvan évnyi szünet után, 2005. január 20-án, immár három éve újjáalakult polgári egylet életében változást jelentett, hogy a 2007-es esztendõben elõször sikerült elnyerni két pályázatot is – kezdte évértékelõ szavaiban Miha Tamásné, az egylet elnöke.

Az egylet a céljait közhasznú tevékenységként valósítja meg, munkáját nyereség és vagyonszerzési célkitûzés nélkül, közhasznú egyesület formájában végzi, melybe beletartozik a szociális tevékenység, a családsegítés, kulturális tevékenység, mûemlékvédelem, a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység, a helytörténet kutatása, elõadások, rendezvények szervezése. Ezekhez nyújtott segítséget a két pályázat.


Néhányat kiemelve: március 9-én avattak emléktáblát az egykori Polgári Egylet székházának falán, melyet 1885-ben, az egylet fennállásának 50. évfordulójára építettek elõdeik eklektikus stílusban. Április 26-án rendezték meg az elsõ polgári pikniküket a városban, a Honvéd Kaszinó tükörtermében. Szintén áprilisban fogadták a polgári kör tagjaival együtt a városunkon áthaladó feltámadási-jelvényt, amelyet egy kis ünnepség keretében indítottak a magyarlakta határon túli településeken keresztül a csíksomlyói búcsúra. Koszorúztak a Hõsök Napján, május 27-én és október 28-án a Kiskanizsán lévõ emlékmûnél. Vendégük volt Dóró János, a Kanizsa Dél-Zalai Hetilap fõszerkesztõje, Bencsik András, a Demokrata fõszerkesztõje és Csermely Péter, a Magyar Nemzet fõszerkesztõ-helyettese. Novemberben a Civil Klubbal közösen szervezték meg a III. Civil Szabadegyetemet, ahol a Civil Értékekért-díjat Csizmadia Ferenc nyugalmazott pedagógus vette át mindenki megelégedésére. Szeptemberben Novákfalvára kirándultak, ahol a Trianon elõtti Magyarország történelmi emlékeit tekintették meg.

– Modern világunkban a Rozgonyi Polgári Egylet programjai eszmeiségében megegyeznek az elõdök által elképzeltekkel, és idén is dédapáink nemes céljait szem elõtt tartva fogunk cselekedni – összegezte Miha Tamásné.

Míg a korábbi összejövetelükön Cseresnyés Péter alpolgármester vett részt, az évértékelõ találkozón Marton István polgármesterhez intéztek kérdéseket. Legközelebb Balogh László önkormányzati képviselõvel, az OKISB elnökével találkoznak.

B.E.



2008-01-23 12:41:55


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül