Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949119    








Honlapkeszites

Vérüket adják a köztisztviselõk

Az önkéntesség jegyében városunkban is megtartották az elsõ Köztisztviselõi Véradó Napot, melynek alkalmával a Polgármesteri Hivatal dolgozói segítettek az életek mentésében.

Mint Rigó Csaba kormánymegbízott elmondta, a kezdeményezést a Zala Megyei Kormányhivatal szervezte, és abból indultak ki, hogy 2011 az önkéntesség éve, így sok más önkéntes akció mellett most a véradás fontosságára hívják fel a figyelmet. – Zala megyében elõzetesen kétezer hatszázan jelentkeztek, Zalaegerszegen és Keszthelyen pedig kétszáztizen jelentek meg. Kanizsán is hasonlóan jó eredményekre számítunk, eddig kilencvenöten adtak vért. Az a cél, hogy, aki teheti, a köztisztviselõi szférából is segítsen a véradással.


Az akció természetesen önkéntes, mint ahogy az volt a szemétszedési felhívás is, és lesz még június végén egy országos parlagfû-mentesítési esemény, ugyancsak az önkéntesség jegyében. – foglalta össze Rigó Csaba. A véradás fõleg nyáron fontos, hiszen ekkor kevesebben adnak vért és több a baleset, így nem volt véletlen a nyár eleji idõpont. Egy-egy véradás alkalmával négy és fél deciliter vért vesznek le a jelentkezõtõl, nõk évente háromszor, férfiak pedig ötször segíthetnek ezzel a tevékenységgel. Városunkból elsõként Cseresnyés Péter polgármester jelentkezett a nemes feladatra, és elárulta, most elõször tartja karját a véradó tû elé. Elmondta, hogy fontosnak tartja a véradást, hiszen nagyobb mûtéteknél és a gyógyszerek gyártásnál is nagy szerepet játszik, sok esetben közvetlenül életet menthet a vér.
Z.A.



2011-06-07 13:10:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül