Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893659    








Honlapkeszites

Volvo márkaszerviz nyílik városunkban

Új márkaszervizt alakít ki a Volvo Hungária – a svéd Volvo Truck Corporation magyarországi leányvállalata – az Appeninn Holding nagykanizsai logisztikai területén – tájékoztatta közleményében a Goodwill Communications csütörtökön az MTI-t.

Az Appeninn Holding Nyrt. három éves bérleti szerzõdést írt alá a Volvo Hungária Kft.-vel, ami további 3 évre szóló opcióval egészül ki. A haszonjármû-ipari cég a Vár úton, a volt Skoda kereskedés helyén bérbe vett 400 négyzetméter raktárt és 700 négyzetméter nyitott területet a Volvo elõírásai szerint alakítja át.
Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezetõ igazgatójának tájékoztatása szerint Magyarországon jelenleg négy, száz százalékban saját tulajdonú Volvo Truck Center üzemel. Hozzátette, hogy a nagykanizsai telephellyel hosszú távra szóló együttmûködést terveznek. A barnamezõs beruházásban kialakítandó kétállásos márkaszerviz az M7-es leágazásától mindössze 3 km-re található, így a térség fuvarosai mellett az átmenõ nemzetközi forgalmat is ki tudja majd szolgálni.


 Székely Gábor, az Appeninn Holding igazgatótanácsának elnöke közölte; az M7-esen, vagy a Horvátországba és Szlovéniába tartó autópályákon bonyolódó gépjármûforgalom kiszolgálására ideális nagykanizsai telephely beváltotta a cég reményeit. A telepen a Kanizsa-Gumi Kft. 800 négyzetméter fedett irodaterületet bérel, ahol rövidesen megkezdõdik a Michelin gumiabroncs mûhely és a motorkerékpár üzletének üzemeltetése és nyílik egy kávézó is. A logisztikai ingatlan fennmaradó bérelhetõ területeirõl – beleértve az eredetileg karosszéria elõkészítõ és festõmûhelyt és a 600 négyzetméteres üzemcsarnokot is – még tárgyalásokat folytatnak.
Az Appeninn a raktározási és ipari ingatlanok területén tett elsõ lépésként tavaly novemberben alapította meg az Appeninn Logisztikai Zrt.-t. A társaság jól hasznosítható és magas hozamtermelési képességgel rendelkezõ célpontokba fektet, így jelenleg a nagykanizsai logisztika telep mellett egy szentesi, több pesti és egy debreceni raktározási és ipari ingatlan szerepel a portfóliójában.
Cseresnyés Péter polgármester az információ kapcsán így nyilatkozott: – Hogy a várost meglepetésként érte-e a hír, azt nem tudom. Lehet, hogy igen, hiszen kissé hirtelennek tûnt a bejelentés. Engem nem ért meglepetésként, mert néhány hónappal ezelõtt a Volvo képviselõje már járt nálam és bejelentette beruházási szándékát. Több fórumon is beszéltem Nagykanizsa gazdasági helyzetérõl, a munkahely-teremtés aktuális állásáról, és minden alkalommal hangsúlyoztam, vannak olyan beruházások, amelyek kisebb-nagyobb számban munkahelyteremtést fognak jelenteni városunkban. A Volvo esetében ez tíz-tizenöt embernek jelent új állást. Amikor errõl beszéltem, mindig név nélkül tettem, éppen azért, mert bizalmas beszélgetésekrõl volt szó. Örülök, hogy ezek közül a tárgyalások közül a Volvóval eredményre jutottunk, így a Scania után egy újabb világcég települt városunkba. Természetesen mindenben segíteni fogok nekik. Bármilyen problémájuk van, bizalommal fordulhatnak a hivatal és az önkormányzat dolgozóihoz, annak érdekében, hogy gördülékenyen, zökkenõmentesen tudják végrehajtani a beruházást. Remélhetõleg az ilyen nagynevû cégek Nagykanizsára való települése további cégek számára teszi vonzóvá városunkat.
Az Appeninn Vagyonkezelõ Holding Nyrt.-t 2009 végén alapították, azóta Magyarország egyik legdinamikusabban növekvõ befektetési társasága. Internetes honlapján az olvasható, hogy az általa birtokolt cégeken keresztül több mint 14,5 milliárd forint értékû eszközt kezel. Tevékenységei köre többek között a B-kategóriás irodaházak, az ipari és logisztikai ingatlanok, vagy a speciális igényeket kielégítõ haszongépjármûvek piaca.
Az Appeninn Nyrt. fõ tulajdonosa a svájci székhelyû Lehn Consulting AG. Az Appeninn Holding célja, hogy ingatlan portfóliójának folyamatos szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselõ nemzetközi holdinggá fejlõdjön. A társaság részvényeit jelenleg a Budapesti Értéktõzsde B kategóriájában forgalmazzák, ám a társaság célja, hogy még az idén az A kategóriába kerüljön a papír.
MTI - K.H.



2011-06-14 13:13:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül