Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891969    








Honlapkeszites

Plusz egy év 600 embernek

Elõször csak a buszon szóltak a hírek arról az amerikai lámparendelésrõl, mely jó idõre munkát adhat városunk legnagyobb foglalkoztatójánál jó néhány hagyományos izzót gyártó dolgozónak. Azután közkézre került Phil Marshall, a GE ügyvezetõjének levele, amelyben 600 emberrel közölte a jó hírt, átmenetileg megemelkedett a hagyományos izzók iránti kereslet, ezért 2012 végére tolják el a magyarországi átszervezés végrehajtását. Az információval megkerestük Cseresnyés Péter polgármestert, aki így kezdte nyilatkozatát:

- A hír meg is lepett, és nem is. Sok ember, köztük én is, hónapok óta dolgozik azon, hogy a GE helyi üzeme minél kevesebb embert bocsásson el. Ennek a komoly erõfeszítésnek az eredménye ez a bejelentés. A kialakult gazdasági környezet lehetõvé teszi azt, hogy a leépítést ne abban az ütemben valósítsa meg a cég menedzsmentje, ahogy eredetileg akarta. Tulajdonképpen egyelõre egy év haladékot kaptunk, de reméljük, hogy ezt több év követi. A haladék fontos, hiszen így van további egy évünk arra, hogy megfelelõ lobbi és tárgyalások segítségével munkahelyeket teremtsünk. Ezen dolgozom, mindannyian ezen dolgozunk.
 


 - Van ehhez a munkához kormányzati segítség?
- Igen. – folytatta a polgármester. - Ugyan még írásba nem foglaltattak, de természetesen városunkra kormányzati szinten is figyelnek. Egy ekkora várost érzékenyen érintene egy ilyen mértékû leépítés, ezért ehhez kell a kormány részérõl a támogatás. Napi kapcsolatban vagyok olyan államtitkárokkal, akik a foglalkoztatás és a munkahelyteremtõ beruházás területén dolgoznak. Az együttmûködés gyümölcsözõnek mondható, nem véletlen, hogy Nagykanizsára az utóbbi idõben több érdeklõdõ beruházó jött. Van szakképzett munkaerõ, jó az infrastruktúra, és van megfelelõ munkahelyteremtõ támogatás is.
K.R. – K.H.



2011-06-17 09:24:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül