Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949436    








Honlapkeszites

Aláírással erõsítették meg a két város kapcsolatát

Együttmûködési megállapodást kötött Nagykanizsa és Zalakaros önkormányzata. A keretmegállapodást rögzítõ okmányokat a két város polgármestere, Cseresnyés Péter és Novák Ferenc írta alá önkormányzati képviselõk jelenlétében a Vasemberház Dísztermében.

Zalakaros és Nagykanizsa kinyilvánította együttmûködési szándékát annak érdekében, hogy egymást erõsítve segítse elõ a két város közötti közvetlen kapcsolat kialakítását, tiszteletben tartva a sajátosságokból adódó elõnyöket. Az együttmûködés fõbb területeit az egészségügy, a szociális- és gyermekjóléti szolgáltatások, a sport és a közmûvelõdés területén határozták meg. 


Az aláírás elõtt Cseresnyés Péter polgármester hangsúlyozta: mind a ketten megállapodtak abban, hogy térségben kell gondolkodniuk, és nem riválisai egymásnak. Kiemelte, az együttmûködés egyik eleme a turisták idecsábítása, melyhez az alapot Zalakaros, mint fürdõváros adja. Ehhez csatlakozhat városunk kulturális házigazdaként. Olyan rendezvényeket kell nyújtanunk, amivel idevonzzuk a turistákat, vagy éppen helyi intézmények segítségével az ottani szabadtéri színpadon szerepelhetünk különbözõ produkciókkal. Az egészségügy területén a tárgyalások már megkezdõdtek, amelyhez olyan orvosokat kell találni, akik a gyógyfürdõre épülõ orvoslás lehetõségét a gyakorlatban is megteremthetik.
Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere az oktatást emelte ki. Elmondta, jól ki tudták használni azt a szellemi bázist, amellyel Nagykanizsa és a Pannon Egyetem rendelkezik. A jó kapcsolatot jelzi az is, hogy a zalakarosiak lelkesen készülnek a hétvégi kanizsai Sárkányhajó versenyre. A következõ héten pedig elkezdõdnek az érdemi tárgyalások arról, hogy a kanizsai kórház hogyan tudna jobban élni a Zalakaros nyújtotta lehetõségekkel. A polgármester hangsúlyozta, az együttmûködés nem csak PR akció.



2011-06-17 10:00:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül